Bryan las: Suzanne Vermeer – Zuidenwind

Ik lees de boeken van Suzanne Vermeer altijd erg graag dus toen ik zag dat er een nieuw boek van haar verscheen, was ik er erg benieuwd naar. Na contact met de uitgever ontvingen wij dan ook, na verschijning van dit boek, een recensie-exemplaar. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterkant van dit boek: In de zomer van 1988 gaan Nicole en haar beste vriendin Marjolein na hun eindexamen op vakantie naar Benidorm. Samen met zes klasgenoten willen ze een paar weken onbekommerd feestvieren – luieren op het strand, dansen tot diep in de nacht – voordat ze definitief een streep onder hun middelbareschooltijd zetten. Maar dan gaat het mis. Jaloezie. Ruzie. En een van hen zal Nederland nooit meer terugzien.

Dertig jaar later ontmoet de 21-jarige Iris Pieters een mysterieuze jongeman in het kunstenaarsdorp Bergen, waar ze met haar moeder op vakantie is. Vanuit het niets biedt deze Patrick haar een baan aan bij zijn zeer succesvolle ICT-bedrijf. Het is het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen. Gebeurtenissen die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…

De cover

Op de cover zien we een jonge vrouw. Ze staat in de duinen. Op de achtergrond is een villa te zien, dit is ‘Zuidenwind’. De cover vind ik erg mooi, vooral door het gebruikte kleurenpalet en de bekende rand om het boek. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Nicole en Marjolein zijn in 1988 beste vriendinnen. Ze besluiten dat jaar samen met nog zes klasgenoten op vakantie te gaan naar Benidorm. Ze willen relaxen op het strand, genieten en natuurlijk feesten tot in de vroege uurtjes, want hun eindexamen zit er eindelijk op. Maar tijdens hun vakantie gaat het compleet mis. Jaloezie en ruzie komen om de hoek kijken en daardoor zal een van hen Nederland nooit meer zien.

Dertig jaar later, het is 2018, is Iris Pieters samen met haar moeder op vakantie in het kunstenaarsdorp Bergen waar ze een mysterieuze man ontmoet. Deze mysterieuze man heet Patrick en biedt Iris plotseling een baan aan bij zijn goedlopend ICT bedrijf. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die in verband lijken te staan met Benidorm…

Mijn mening

Ik merkte tijdens het lezen al snel dat ik weer een echte Vermeer aan het lezen was. Het verhaal leest, zoals we gewend zijn van de boeken van Suzanne Vermeer, erg vlot weg. De hoofdstukken zijn fijn kort gehouden en dit zorgt ervoor dat ik de hele tijd ‘nog even een hoofdstuk’ wilde lezen. Dit resulteerde erin dat het verhaal binnen de kortste keren uit was.

Wat ik erg jammer vind, is dat de personages in ‘Zuidenwind’ niet erg diep zijn uitgewerkt. Van de andere kant is dit ook begrijpelijk aangezien het boek maar 112 pagina’s heeft.

Het verhaal sprak mij tijdens het lezen erg aan. Ik heb er erg veel plezier aan beleefd. Ik denk persoonlijk wel, dat als het boek de normale 320 pagina’s had gehad, wat we gewend zijn van de boeken van Vermeer, het verhaal beter uitgewerkt had kunnen worden en het een nog sterker verhaal had kunnen zijn.

Wat voor de trouwe fans van Suzanne Vermeer fijn is, is dat de volgende twee boeken, ‘Sneeuwexpress‘ en ‘Lentevuur‘, ook al onaangekondigd zijn en ze ook al reserveerbaar zijn.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het leesfragment hieronder.

Inkijkexemplaar-Zuidenwind

Gegevens van dit boek:
Titel: Zuidenwind
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 112
Aantal pagina’s e-book: 96
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Speelduur luisterboek: 02:24:17
ISBN paperback: 9789400510128
ISBN e-book: 9789044977257
ISBN luisterboek: 9789046172018
Prijs paperback: € 9,99
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

One thought on “Bryan las: Suzanne Vermeer – Zuidenwind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge