Bryan las: Suzanne Vermeer – Winternacht

Van A.W. Bruna Uitgevers ontving ik het boek “Winternacht”, geschreven door Suzanne Vermeer, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik A.W. Bruna Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.
Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Omdat ik het vorige boek, Het Paradijs, van Suzanne Vermeer erg goed vond, was ik erg benieuwd naar Winternacht. Nadat ik de flaptekst online had gelezen was mijn interesse helemaal gewekt.

Op de cover zien we een vrouw en een husky door een besneeuwd landschap lopen. Deze cover vind ik goed bij het verhaal passen.

Als Karin ter Duin te horen krijgt dat ze vijfendertig jaar geleden geadopteerd is staat haar leven op de kop. Omdat haar biologische vader op sterven ligt heeft haar broer, waar ze geen weet van had, contact gezocht met het pleeggezin waar Karin zoveel jaar geleden door geadopteerd is. Omdat haar vader haar nog eenmaal wil zien, besluit Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa te vliegen. Als ze aankomt in de Canadese stad heeft er niemand tijd voor Karin en haar zoontje Sam. Er is een meisje uit The Glebe vermist, dit is de wijk waar de biologische familie van Karin woont. Het meisje wat vermist wordt heet Liv Tremblay, ze was samen met haar broertje en ouders aan het wandelen in een groot natuurpark toen ze plotseling verdween. Voordat Karin het echt beseft, is ze betrokken bij deze zaak. In de weken die volgen verdwijnen er nog meer kinderen. Wat is er hier toch aan de hand? En wat is het motief van deze dader?

Toen ik begon zat ik al erg snel in het verhaal en werd ik al erg snel gegrepen door het verhaal. Ik merkte dat de spanning al snel aanwezig was en eigenlijk constant aanwezig bleef. De karakters zijn diep genoeg uitgewerkt en eigenlijk nergens vlak. Ik merkte dat ik gaandeweg het boek een aantal keer op het verkeerde been werd gezet en ik had eigenlijk pas vrij laat in het verhaal de juiste dader voor ogen, daardoor heb ik bij de laatste hoofdstukken echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Dit is voor mij een teken dat het een goede thriller is.

Wat mij betreft een echte winterthriller die niet mag ontbreken bij het haardvuur!

Gegevens van dit boek:
Titel: Winternacht
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 312
ISBN Paperback: 9789400508422
ISBN E-book: 9789044976106
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge