Bryan las: Suzanne Vermeer – Waterland

In de brochure van A.W. Bruna uitgevers zagen wij deze nieuwe titel van Suzanne Vermeer staan. Na de korte inhoud gelezen te hebben wilde ik dit boek graag lezen. Nadat we de uitgeverij een mailtje hadden gestuurd kregen wij positief antwoord terug en niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Claudette heeft haar hectische leventje in Nederland achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet, is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee, maar nu lijkt het verleden haar ineens in te halen.
Het begint met een onheilspellend e-mailtje. Een dag later valt tijdens het bezoek van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder een naam. Is het toeval? Ze dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, van achteren, te zien. Ze draagt een korte spijkerboek en een witte blouse en haar haren heeft ze in een staart bij elkaar gebonden. Ze loopt op een aanlegsteiger en aan de steiger ligt een bootje aangemeerd. Op de achtergrond is een ondergaande zon te zien. Op de cover staat de quote ‘Ze dacht dat ze het verleden voorgoed achter zich had gelaten. Nu moet ze terugkeren naar waar het allemaal begon…’. Deze vind ik interessant en zorgt er dan ook voor dat ik het boek opgepakt zou hebben om de korte inhoud te gaan lezen. De cover geeft mij een zomers gevoel, maar ik vind hem helaas niet echt origineel.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Claudette heeft het koude Nederland achter zich gelaten. Ze is samen met haar man een leuke en gezellige bed and breakfast begonnen in het mooie Umbrië. Ze heeft het helemaal voor elkaar, maar dat ze al ruim tien jaar een groot geheim bij zich draagt weet niemand. Maar het verleden lijkt haar nu plotseling in te halen…
De ellende begint als Claudette een verontrustend e-mailtje ontvangt. Als er de volgende dag, tijdens met bezoek van Nederlanders een naam valt vraagt Claudette zich af of toeval bestaat. Al snel wordt het haar duidelijk dat niet alle zaken uit het verleden zomaar weg gaan. Ze zal haar vroegere leven onder ogen moeten zien en ze keert terug naar Nederland…

Boektrailer

Mijn mening

Natuurlijk kende ik Suzanne Vermeer al van haar voorgaande thrillers. Ik las onder andere ‘Souvenir‘. Deze auteur heeft een hele waslijst aan titels op haar naam staan, maar wat nu nieuw is is dat ‘Waterland’ een vervolg is op ‘Souvenir’. Ik was dus heel benieuwd hoe dit zou uitpakken aangezien dit iets nieuws is bij de boeken van Vermeer.

Vermeer weet met ‘Waterland’ weer een fijn en goed verhaal neer te zetten. ‘Waterland’ is goed als stand-alone te lezen echter, ik ben altijd van mening dat als je de kans krijgt om het eerdere deel, ‘Souvenir’ in deze, te lezen dat je dat ook zeker moet doen. En als je dit doet merk je al snel dat Vermeer weet hoe ze moet schrijven. Souvenir en Waterland vloeien erg goed in elkaar over. Hier stond ik echt versteld van en ik had dit ook niet verwacht.

Zoals we gewend zijn van Vermeer heeft ook dit verhaal geen hoogstaande spanning, maar persoonlijk heb ik hier totaal geen probleem mee. De boeken van Vermeer zijn zoals altijd lekker luchtig en dit zorgt voor een aantal fijne ontspannen leesuurtjes. Het boek telt maar 192 pagina’s, maar voor mij persoonlijk, had dit vervolg op Souvenir, ook langer mogen zijn.

Ik heb weer genoten van deze thriller van Vermeer. ‘Midwinter‘ ligt hier nog te wachten om gelezen te worden, daar kijk ik natuurlijk weer erg naar uit. Net als naar ‘Zomeravond‘, die in april 2021 verschijnt.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Waterland

Gegevens van dit boek:
Titel: Waterland
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 172
Aantal pagina’s e-book: 192
ISBN paperback: 9789400512498
ISBN e-book: 9789044979282
Prijs paperback: € 10,99
Prijs e-book: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Suzanne Vermeer – Waterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge