Bryan las: Suzanne Vermeer – Super de luxe

Ik ben inmiddels wel een beetje fan van Suzanne Vermeer, dus toen ik zag dat er weer een nieuwe zomerthriller aankwam kon ik niet wachten om deze aan te vragen en te lezen. Zou deze net zo lekker lezen als Het paradijs en Winternacht? Ik wil A.W. Bruna uitgevers bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die op de achterflap te lezen is: De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

De cover

Op de cover zien we een vrouw met haar voeten in de zee staan. Ze heeft een zomerjurkje aan en op haar hoofd draagt ze een zomerhoed.Ik stel mij voor dat dit Emma is. Alleen al aan de cover zie je dat het om een boek van Suzanne Vermeer gaat. Ik zou dit boek zeker op hebben gepakt in de boekhandel omdat ik er echt een zomers gevoel bij krijg.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met de familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Emma van Zomeren, die in Nederland een bekende vlogster is, viert vakantie aan de Franse Rivièra. Al snel komt ze in contact met de tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De Onesti’s zijn erg vermogend en hebben geld als water. Al snel wordt Emma uitgenodigd door haar nieuwe vrienden om mee te gaan naar hun penthouse in Monaco. Natuurlijk zegt Emma hier geen nee op en vertrekt ze samen met de tweeling richting Monaco.

De daarop volgende dagen leeft Emma in ware luxe. Ze bezoekt de vetste party’s en ze eet in de mooiste restaurants. Maar als Emma op een ochtend wakker wordt in het penthouse van de tweeling, is er geen spoor meer te bekennen van Alessandro en Sofia, ook zijn al hun persoonlijke spullen verdwenen. Emma begrijpt en niks van en ze besluit om zelf op onderzoek uit te gaan. Al snel doet ze een aantal schokkende ontdekkingen en dan weet ze het zeker… Hier is meer aan de hand….

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in twee delen. Toen ik aan het eerste deel begon, zat ik al snel in het verhaal. Het las erg makkelijk weg en ik had op een gegeven moment het idee dat ik een chicklit of Roman aan het lezen was in plaats van een thriller. Dit kwam vooral doordat uitgebreid verteld werd welke kleding ze bijvoorbeeld aandeed naar een etentje en welk merk en kleur lippenstift Emma gekozen had. Dit vond ik persoonlijk jammer. Het was zelfs zo erg dat ik tussendoor even op de cover moest kijken of ik nog wel Suzanne Vermeer aan het lezen was.

Echter toen ik aan tweede deel begon was het gevoel van chicklit en roman totaal verdwenen. Vanaf de eerste zin is de spanning aanwezig en word je meegenomen in de zoektocht van Emma die de waarheid boven tafel wil krijgen. Deze switch vond ik erg verrassend en erg goed uitgewerkt. Op een aantal momenten zat ik in dit tweede deel echt op het puntje van mijn stoel en wilde ik hoe dan ook weten hoe het af zou lopen.

Wat mij betreft heeft Vermeer het dankzij het tweede deel in dit boek, wederom voor elkaar gekregen om een heerlijke zomerthriller neer te zetten.

Gegevens van dit boek:
Titel: Super de luxe
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 312
Aantal pagina’s E-book: 250
ISBN Paperback: 9789400508897
ISBN E-book: 9789044976410
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge