Bryan las: Suzanne Vermeer – Midwinter + Winactie

Toen wij deze nieuwe titel van Suzanne Vermeer in de aanbiedingscatalogus zagen staan hoefde ik niet lang te twijfelen, want normaal gesproken lees ik de boeken van Vermeer altijd met veel plezier. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij groen licht en ontvingen wij niet veel later een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatste op wintersport ging. Wat destijds begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.

Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met haar vrienden, die de beroemde Grand Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en worden de vrienden geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend van af te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien, die zich goed heeft ingepakt tegen de kou. Ze loopt weg van een blokhut, door een poortje. Ik neem aan dat dit Alice is. Door de setting heb ik meteen het gevoel dat het om een winterthriller gaat. Ik vind de cover erg passend bij het verhaal.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs

Het verhaal

Acht jaar geleden, toen Alice 21 jaar oud was is ze voor het laatst, met haar vriendengroep, op wintersport gegaan. Het was mooi, fijn en gezellig, tot dat er een ongeluk gebeurde. Toen stortte haar wereld in en zij was het allemaal schuld.

Nu, acht jaar later, raad haar psycholoog haar aan om mee te gaan met haar vriendengroep, die ze al die tijd niet meer heeft gezien of gesproken. Ze willen de beroemde Grand Tour de Trois Vallées gaan skiën. Maar kan Alice dit nog wel? De skivakantie lijkt een groot succes te worden, maar al snel lopen de spanningen erg op binnen de groep. Gaat dit nog wel goed komen? Alice moet alles op alles zetten om de demonen uit haar verleden te bedwingen…

Boektrailer

Mijn mening

Ik las in het verleden al een aantal boeken van Suzanne Vermeer waaronder, ‘Lentevuur‘, ‘Souvenir‘ en ‘Waterland‘. Ook nu was ik weer benieuwd naar het nieuwste verhaal van de hand van Vermeer.

Het verhaal start met een stuk uit ‘Dagboek van een fotograaf’. Dit is meteen spannend, want ik heb het gevoel dat de fotograaf iemand volgt en vastlegt op foto. Wie deze fotograaf is, blijft lang onduidelijk, maar de spanning rondom dit persoon blijft wel hangen…

Hierna maken we kennen met Alice en haar vriendengroep. Doordat er iets gebeurd tijdens hun skivakantie merkte ik dat het hoofdpersonage Alice, terughoudender werd en ook niet snel meer iemand vertrouwde. Ze verbrak zelfs het contact met de vriendengroep. Tot dat ze, op een dag, haar vroegere vriendin tegenkomt in het ziekenhuis waar ze inmiddels werkt en ze wordt gevraagd om, na al die jaren, terug te gaan naar Frankrijk om de Grand Tour de Trois Vallées te gaan skiën. Na lang wikken en wegen besluit ze om mee te gaan…

Ik irriteer me niet zo snel aan personages, maar in ‘Midwinter’ had ik dit wel. Alice, het hoofdpersonage, was in het begin heel vrolijk en na dat er iets verschrikkelijks gebeurd, tijdens de skivakantie, veranderd ze in iemand die mensen op afstand houdt. Het was zo erg dat ze alle contact met de vriendengroep verbrak. Echter als ze acht jaar later toch weer op skivakantie gaat, met dezelfde groep, is Alice veranderd in iemand die wel even alles regelt en alles weet. Dit stoorde mij toch wel tijdens het verhaal.

Het boek is op de vlotte manier geschreven die we van Suzanne Vermeer kennen. Het is ook op een aantal momenten spannend, echter de ik-zit-op-het-puntje-van-mijn-stoel-spanning is niet echt te bekennen. Persoonlijk vind ik dit bij de boeken van Vermeer niet storend.

Het zijn elke keer boeken die je op een koude zondagmiddag, dicht bij de verwarming leest. En ondanks de irritatie aan het hoofdpersonage, ben ik toch blij dat ik het boek gelezen heb, want het is wel een lekker vlot boek.

In april verschijnt ‘Zomeravond‘ van Suzanne Vermeer. Natuurlijk staat deze titel al op ons wensenlijstje. Bij jou ook? In dit nieuwe boek zal Vermeer ons mee nemen naar de Ardèche. Ik ben in ieder geval benieuwd wat daar weer te beleven valt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Midwinter

Gegevens van dit boek:
Titel: Midwinter
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 320
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 08:08:05
ISBN paperback: 9789400512481
ISBN e-book: 9789044979275
ISBN luisterboek: 9789046173695
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,49
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Wij mogen twee fysieke exemplaren van ‘Midwinter’, geschreven door Suzanne Vermeer, verloten. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Midwinter’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 9 februari 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “Bryan las: Suzanne Vermeer – Midwinter + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge