Bryan las: Suzanne Vermeer – Lentevuur

Suzanne Vermeer brengt elk jaar een aantal thrillers uit en dit jaar is dat onder andere ‘Lentevuur’. Toen wij dit in de aanbiedingsfolder zagen staan waren wij natuurlijk weer erg nieuwsgierig geworden. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij dan ook, niet lang na verschijning, een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinsky is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht. Maar op een van de eerste avonden vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Julia rijdt een jonge Tsjechische vrouw aan, die vervolgens in coma raakt. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze loopt op een oprit richting een landhuis. Links en rechts van haar zijn groene struiken te zien, daarnaast zien we ook twee bomen met roze bloesem in de takken. Deze hangen boven de oprit. Ik vind het geheel erg goed overkomen en het geeft mij een gevoel van voorjaar. Deze cover past goed bij het verhaal, maar tevens ook erg goed in de reeks boeken van Vermeer.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Julia is samen met haar goede vriendin Sofie en haar nichtje Irene een weekje op vakantie in Tsjechië. Ze verblijven, voor de laatste keer, in het landhuis van haar overleden tante Eva. Eva Chorinsky, de 93-jarige tante van Julia is pas geleden overleden en het verlaten landhuis zal binnenkort verkocht worden. Daarom wilde Julia nog graag één keer terug naar het landhuis aangezien ze er zoveel herinneringen aan heeft. Maar tot ieders verschrikking rijdt Julia, op een avond, per ongeluk een jongen Tsjechische vrouw aan en niet veel later raakt deze vrouw in coma. Waarom was deze vrouw op dat moment op die plek? Ze kende in ieder geval de oma van Julia…

Mijn mening

Wij kennen Suzanne Vermeer natuurlijk al van haar talrijke thrillers. Maar deze thriller is anders, ‘Lentevuur’ is in samen werking met Puzzelpost uitgebracht. Ik had totaal geen idee wat ik van deze samenwerking moest verwachten…

Deze keer heeft Suzanne Vermeer er weer voor gekozen om een korte thriller te schrijven. Eentje van bijna 200 pagina’s. Eentje die je op een avondje doorlezen uit hebt. Net zoals de andere verhalen van Vermeer leest ook dit nieuwste boek erg vlot. Persoonlijk vond ik sommige dingen weer een beetje voor de hand liggend, maar dit vind ik niet storend bij een boek van Vermeer.

Persoonlijk merk ik dat ik bij kortere verhalen altijd het probleem heb dat ik het verhaal lees, maar het verhaal blijft niet echt hangen zeg maar. Dit is bij ‘Lentevuur’ moet ik zeggen niet het geval. Niet door de schrijfstijl of de spanning. Maar door de samenwerking met Puzzelpost. Bij ‘Lentevuur’ krijg je ook namelijk een geheimzinnige enveloppe bij.

Je zult je wel afvragen wat deze enveloppe, voor mij persoonlijk, zo bijzonder maakt. Ik wil niet te veel verklappen maar er zitten hele bijzondere documenten in. Documenten die de hoofdpersonages tijdens hun zoektocht ook vinden. Hierdoor had ik nog meer het gevoel dat ik me zelf in Tsjechië waande en dat ik zelf echt mee zocht naar antwoorden op de vragen van de personages. Ik denk dat deze bijgevoegde enveloppe een schot in de roos is en ik hoop dat we dit in de toekomst vaker gaan zien want dit geeft een hele nieuwe en andere beleving aan het lezen van een boek.

Als jij, net zoals wij, fan zijn van de verhalen van Suzanne Vermeer kunnen wij je goed nieuws melden. ‘Souvenir‘, het volgende boek van de hand van Vermeer staat alweer aangekondigd bij het blauwe mannetje.

Gegevens van dit boek:
Titel: Lentevuur
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 120
Aantal pagina’s e-book: 120
ISBN paperback: 9789400511781
ISBN e-book: 9789044978445
ISBN luisterboek: 9789046173091
Speelduur: 05:06:16
Prijs paperback: € 12,99
Prijs e-book: € 6,49
Prijs luisterboek: € 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge