Bryan las: Suzanne Vermeer – Het strandhuis

Ondertussen kan ik toch wel zeggen dat ik fan ben van de boeken van Suzanne Vermeer. Dus toen ik in de folder zag dat er een nieuw boek zou verschijnen was ik benieuwd. Na enig contact met de uitgever ontving ik het boek ook meteen na verschijning in huis. Hier wil ik A.W. Bruna uitgevers natuurlijk wederom hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…
De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.

De cover

Op de cover is een vrouw te zien van op de rug. Ze zit in een hangmat en leest een boek. In mijn beleving is dit Gemma. Op de achtergrond is de zee en de natuur van Sardinië te zien. Ook deze cover heeft heeft het, ondertussen, bekende Vermeer kader om de cover. Dit hebben de laatste boeken van Vermeer allemaal. Ik vind het mooi dat hier één lijn in wordt aangehouden.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Het verhaal

Vroeger waren ze een hecht vriendinnenclubje. Maar het contact werd plotseling verbroken. Voorgoed, was de afspraak. Vanaf dat moment praten Gemma Kastelijn, die ondertussen bestsellerauteur is, en de andere vrouwen, niet meer met elkaar. Ook hebben ze elkaar sinds die dag niet meer gezien. Maar als er plotseling een lichaam wordt gevonden en als klap op de vuurpijl de vrouwen ook nog worden gestalkt, besluiten ze toch hun bontje van vroeger te verbreken. Ze hebben een vermoeden wie deze stalker is, echter, dit is onmogelijk. Dat is één ding wat zeker is…
Al snel besluiten de vrouwen samen te komen en waar kan dat beter dan op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwste boek werkt. Maar kunnen ze achterhalen wat er aan de hand is? Ze moeten dan wel hun gezamenlijke geheim onder ogen zien.

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Suzanne Vermeer natuurlijk al van enkele van haar vorige boeken ‘Het paradijs‘, ‘IJskoud‘, ‘Super de luxe‘ en ‘Winternacht‘. Wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind aan de boeken van Vermeer is dat er meerdere boeken per jaar van verschijnen. Eerst was het altijd een boek in de winter en een in de zomer. Maar deze zomer verschijnen er zelfs twee thrillers van haar hand, ‘Het paradijs’ en ‘Zuidenwind‘. Daarnaast verschijnt er ook nog een verhalenbundel met tien korte verhalen van Vermeer onder de naam ‘De eilanden‘. Dus de fans, waaronder ik, van Suzanne Vermeer, kunnen deze zomer hun hart ophalen. 🙂

Terug naar het boek. Het begin is meteen goed. Teresa Maas, die bij Het Nieuwsblad van Midden-Nederland werkt heeft een scoop te pakken. in een loods in het Spanderwoud is de politie onderzoek aan het doen op een plaats delict. Hierdoor zat ik meteen al met vragen over wat hier gebeurd zou zijn en zat ik ook direct gekluisterd aan het boek. Dit ben ik persoonlijk niet gewend bij de boeken van Vermeer en ik was hier best wel door verrast, in de positieve zin. Al snel merkte ik dat de spanning terug zakt naar de vorm die we van Vermeer gewend zijn, dit wil zeggen: De spanning is aanwezig, maar de echte pieken blijven uit.

De hoofdstukken worden vanuit verschillende personages verteld. Hierdoor krijg je een mooie belichting van het geheel, gezien vanuit die verschillende personages. Echter, dit was voor mij op sommige momenten ook verwarrend. En ik moest regelmatig nadenken over welke persoon ik nu aan het lezen was. Door de verschillende personages krijgt het verhaal wel voldoende diepgang. Toch mis ik de vakantiesfeer in het boek een beetje, wat je normaal wel terug ziet in de boeken van Vermeer. Maar ondanks dit heb ik ‘Het strandhuis’ wel met veel plezier gelezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Het-strandhuis

Gegevens van dit boek:
Titel: Het strandhuis
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 312
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Speelduur luisterboek: 09:12:31
ISBN paperback: 9789400510074
ISBN e-book: 9789044977226
ISBN luisterboek: 9789046171981
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Suzanne Vermeer – Het strandhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge