Bryan las: Suzanne Vermeer – Het paradijs

Van A.W. Bruna Uitgevers ontving ik het boek “Het paradijs”, geschreven door Suzanne Vermeer, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik A.W. Bruna Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.

Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland.

Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

De cover laat een vrouw zien die in de zee staat, met op de achtergrond allemaal gekleurde huizen en een mooie blauwe lucht. De cover doet echt zomers aan. Je ziet meteen dat het verhaal zich afspeelt in een zonnig land.

De Nederlandse Mark en zijn beste vriend Fedde doen beide vrijwilligerswerk bij een vluchtelingenkamp op Lesbos. Mark vind het erg fijn werk maar zijn vriend Fedde valt het toch allemaal zwaar, van een levendige jongen verandert hij in korte tijd naar een stille en teruggetrokken jongen. Voor hem is het goed dat ze hebben besloten om er nog een aantal dagen vakantie aan vast te plakken op Corfu.

Liza Rozenboom, de moeder van Mark gaat zich vanaf het moment dat Mark en Fedde op Corfu zijn zorgen maken aangezien ze normaal erg veel bel en app contact met Mark heeft, maar plots niks meer van hem verneemt. Hij reageert niet meer op berichtjes van haar en dat is totaal niks voor hem. Als ze er achterkomt dat Fedde al terug in Nederland is, snapt ze er niks meer van. Wat is hier aan de hand? Waar is haar zoon? Als ze een bezoekje aan Fedde brengt en hij haar verteld dat Mark is gaan backpacken met een meisje die ze op Lesbos hebben leren kennen, vertrouwt ze het niet en besluit ze om zelf naar Corfu te gaan en op onderzoek uit te gaan.

Dit is het eerste boek wat ik van Suzanne Vermeer lees, maar ik moet zeggen dat ik het een erg aangename schrijfstijl vind. De luchtige schrijfstijl leest erg fijn, wel had ik soms wat moeite met de Griekse namen van de personages die in het boek voorkwamen. De spanning zat er eigenlijk constant in en ik wilde verder blijven lezen. De personages zijn erg goed uitgewerkt en het einde vond ik erg verrassend, maar wel heel erg goed bedacht.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het paradijs
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 312
Aantal pagina’s e-book: 312
ISBN Paperback: 9789400507708
ISBN e-book: 9789044975451
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge