Bryan las: Suzanne Vermeer – De eilanden

Ik heb al een aantal boeken gelezen van Suzanne Vermeer aangezien ze altijd zo lekker makkelijk weg lezen. Dus toen ik zag dat een verhalenbundel van haar hand zou komen was ik erg nieuwsgierig. Natuurlijk heb ik deze aangevraagd bij de uitgever en na verschijning viel het recensie-exemplaar dan ook op de mat. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: De eilanden bevat zeven verhalen die zich afspelen op eilanden dichtbij en ver weg: van Ibiza tot Bali, van Curaçao tot Santorini. Over een vrouw die negen jaar na een fatale gebeurtenis terugkeert naar het eiland van haar dromen, om erachter te komen dat het verleden nog steeds op de loer ligt. Over een oud-politieman die tijdens een cruise op een complot stuit met mogelijk dodelijke gevolgen. Over een huwelijksreis naar een eiland waar een moordenaar actief is. Verhalen die ideaal zijn voor op het strand of aan het zwembad, inclusief het winnende verhaal van Suzanne Vermeers ‘Schrijf je eigen vakantiethriller’-schrijfwedstrijd.

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die op een strand loopt. Op de achtergrond is de blauwe zee te zien en op de voorgrond zijn palmbomen en groene struiken te zien. De cover heeft echt een zomerse uitstraling zoals we van de zomerverhalen van Vermeer gewend zijn. De ondertitel ‘Zeven eilanden, zeven vrouwen, zeven geheimen’ maakt mij erg nieuwsgierig.

De auteur

Suzanne Vermeer is het pseudoniem voor de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Mijn mening

Wat ik altijd erg fijn aan verhalenbundels met korte verhalen is dat je even snel een verhaaltje kunt lezen, ook al heb je niet heel veel tijd. Het nadeel aan korte verhalen, en dat is bij deze verhalen ook, is dat ze niet erg veel diepgang hebben en de karakters erg vlak zijn.

De verhalen zijn stuk voor stuk erg verschillend. De spanning is ook bij elk verhaal aanwezig. Persoonlijk heb ik het meeste genoten van het eerste korte verhaal. Dit verhaal speelde zich af op Gran Canaria. Aangezien ik daar in 2003 een half jaar heb gewoond kon ik me goed verplaatsen in de locatie waar het verhaal zich afspeelde. Op een bepaald moment zitten ze in een restaurant waar ik zelf toen der tijd ook vaker gezeten heb. Dit vind ik erg leuk.

Het laatste verhaal wat in deze verhalenbundel staat is het winnende verhaal ‘De man met het muntje’ van de ‘Schrijf je eigen vakantiethriller’ schrijfwedstrijd. Dit verhaal is geschreven door Arno Verheij. Dit is ook weer een spannend kort verhaal. Wat mij betreft mag Verheij vaker schrijven, want dat hij talent heeft is duidelijk.

Dit is echt een fijn boek om te lezen aan bijvoorbeeld het strand, zwembad of in de tuin. Met deze korte verhalen waan je je echt in zomerse sferen!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit ,boek:
Titel: De eilanden
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 120
Aantal pagina’s e-book: 96
Verteller luisterboek: Charlotte Lap
Speelduur luisterboek: 03:03:50
ISBN paperback: 9789400511347
ISBN e-book: 9789044978308
ISBN luisterboek: 9789046172797
Prijs paperback: € 9,99
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Namens A.W. Bruna uitgevers mogen wij twee fysieke exemplaren van dit boek verloten. Wil jij kans maken op deze verhalenbundel? Kijk dan in ons blogbericht ‘Dubbele winactie: Suzanne Vermeer – De eilanden‘ om te zien hoe je hier kans op maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge