Bryan las: Sterre Carron – Tot nooit meer

Voor mij persoonlijk is Sterre Carron één van de betere Vlaamse auteurs, dus toen ik zag dat ze een nieuw boek had geschreven hoefde ik niet lang te twijfelen en hebben wij de uitgever een mailtje gestuurd. Na een positief antwoord ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van deze zestiende Rani Diaz thriller. Hier willen wij Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Zaira het geluid van brekend glas hoort, spat haar luxeleven uiteen. De ontdekking van een gevaarlijk geheim dwingt haar te vluchten.

Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos wordt een zwaar verminkt slachtoffer gevonden. De case is maar net geopend of er volgt nóg een moordpartij.

Rani probeert angstvallig alle ballen uit haar persoonlijke en professionele leven in de lucht te houden, maar kan niet verhinderen dat een tsunami aan misdaden haar team overspoelt. Stapsgewijs komt de vijand heel dichtbij. Té dichtbij.

Wie is in godsnaam te vertrouwen en wie speelt er een gevaarlijk spel?

De cover

Op de cover staat de titel van het boek, in paarse letters. Verder zijn er zwarte vleermuizen op te zien en voor mijn gevoel, bloedspetters. De achtergrond is wit. De cover spreekt mij aan en hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Tot nooit meer is een meesterlijk spannend boek van een van onze meest gelezen leading ladies of crime. Dat heeft alles te maken met de wendingen in de onvoorspelbare plot. Rani Diaz combineert de baan van hoofdinspecteur met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar pogingen om de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Het verhaal

Zaira leeft een echt luxeleven, maar als ze glas hoort breken is ze niet meer zo zeker van haar luxeleven. Ze moet vluchten, want ze heeft iets ontdekt….
Rani Diaz, in het dagelijks leven hoofdinspecteur bij moordzaken, krijgt een bizarre case toegeschoven. Aan de rand van het bos is een verminkt slachtoffer gevonden. Rani en haar team gaan het gevecht tegen de klok aan, maar voor dat ze het weten valt er nog een slachtoffer.
Rani moet alles op alles zetten, niet alleen professioneel, maar ook zeker in haar privéleven. Stukje voor stukje ontrafelt ze deze zaak, die haar ook privé weet te raken. Wie is er eigenlijk nog te vertrouwen? En wie speelt er een gevaarlijk spel?

Mijn mening

Dit is natuurlijk niet het eerste boek dat ik van Sterre Carron lees. Ik las onder andere al ‘Satya‘, ‘Infinitum‘ en ‘Arcanum‘. Ik ben allang overtuigd van de schrijfkwaliteiten van deze auteur, maar een tijdje geleden viel het mij op dat ze bij dit boek, voor de eerste keer, een Nederlandse titel heeft gekozen. Waarom vertelt ze ons in het gesprek dat wij een tijdje geleden met Sterre hadden. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan ook zeker In gesprek met… Sterre Carron.

‘Tot nooit meer’ begint meteen goed. In het eerste hoofdstuk is te lezen hoe Zaira beneden glas hoort breken. Ze hoort een onbekende rauwe stem en niet veel later hoort ze ook de stem van haar vriend Dimitri. Ze hebben het over een mislukt drugstransport. Zaira schrikt zich rot, want wat heeft Dimitri hier mee te maken? Ze besluit hem te confronteren en even later verlaat ze het huis, want ze is haar leven niet zeker…. Dit eerste hoofdstuk is al meteen spannend en ik wil direct verder lezen.

Dat Sterre weet wat schrijven is, bewijst ze keer op keer. Ze weet met Rani Diaz een eigenwijze en pittige hoofdinspecteur neer te zetten, die graag haar eigen pad bewandeld en die vaker het randje van de wet opzoekt. Ik hou ervan! Hierdoor is de Rani Diaz één van mijn favoriete boekpersonages. Ook bij ‘Tot nooit meer’ heeft Sterre ervoor gekozen om het verhaal pakkend te schrijven en de hoofdstukken niet te lang te maken. Dit leest altijd erg makkelijk. Sterre weet de personages elke keer weer op een manier te presenteren dat het zo je buurvrouw, vriendin of kennis zou kunnen zijn.

Wat ook een pluspunt is, is dat de verhalen van deze auteur, stuk voor stuk als stand-alone te lezen zijn. Vooral omdat dit een langlopende serie is, is dit fijn dat je niet eerst 15 andere boeken moet gaan lezen voor je aan ‘Tot nooit meer’ kunt beginnen.

Sterre Carron heeft zichzelf wederom overtroffen en ze legt de lat telkens een stukje hoger. Ik kijk dan ook erg uit naar ‘Verdwaalde ziel‘, deze zeventiende Rani Diaz thriller verschijnt in augustus 2021, dus lang hoeven we niet te wachten.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Tot-nooit-meer

Gegevens van dit boek:
Titel: Tot nooit meer
Serie: Rani Diaz
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 360
Aantal pagina’s e-book: 360
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 10:08:46
ISBN paperback: 9789492934895
ISBN e-book: 9789492934918
ISBN luisterboek: 9789179957070
Prijs paperback: € 21,95
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

One thought on “Bryan las: Sterre Carron – Tot nooit meer

  1. Is steeds belangrijk om een recensie te lezen. Heb boeken van Sterre Carron, maar moet deze nog lezen. Bedankt zo weet ik dat het boek dat ik ga kopen een interessant boek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge