Bryan las: Sterre Carron – Satya

Toen ik enige tijd geleden zag dat er een nieuw boek, van de hand van Sterre, zou verschijnen, ben ik meteen gaan zoeken of ik de flaptekst ergens kon lezen. Deze klonk reuze spannend, dus ik heb niet lang getwijfeld of ik dit boek aan zou vragen. Na een mailtje naar de uitgever ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Satya: De Vietnamese Dien-Lien Huang groeit op in een wereld van honger en gebrek. Op haar dertiende belooft ze zichzelf plechtig dat ze die cirkel van armoede zal doorbreken. In een bar ontmoet ze op een dag de welgestelde westerse ingenieur Rudy Van Daele. Hij toont belangstelling voor haar en zij wordt smoorverliefd. Met hem zal ze het geluk vinden, dat weet ze zeker. Maar zijn Rudy en Dien-Lien wel de mensen die ze zeggen te zijn? In de buurt waar Dien-Lien jaren later woont, vindt een dronken man het naakte en verminkte lijk van een vrouw op straat. Het team van hoofdinspecteur Rani Diaz breekt zich het hoofd over het hoe en het waarom van deze misdaad. Wanneer blijkt dat de moord slechts het begin is van een snel uitbreidende cirkel van geweld, wordt het onderzoek een zenuwslopende achtervolging.
Als ook een immens populaire leerkracht van de plaatselijke basisschool zich bedreigd voelt, breekt de hel pas echt los. Het onderzoek wordt een niet te stoppen race tegen de klok. De dader speelt een verderfelijk spel met de
speurders. Oude demonen keren terug. Zal Rani het monster op tijd kunnen stoppen of sleurt het hen mee in een genadeloze spiraal van moord en verderf?

De cover

Op de cover is een gedeelte van het gezicht van een jonge vrouw te zien. De vrouw heeft zo te zien blauwe ogen. Om haar heen kringelt rook. De cover is zwart wit, behalve haar pupil, die is blauw, net zoals de titel van het boek. De cover spreekt mij persoonlijk niet echt aan. Als ik niet geweten had dat dit boek geschreven was door Sterre Carron, zou ik het ook niet oppakken.

De auteur

In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta en Amla. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

Het verhaal

Dien-Lien is een Vietnamese jonge vrouw die opgroeit in de verschrikkelijke wereld van honger en armoede. Op haar dertiende besluit ze deze cirkel van armoede te doorbreken. Op een dag ontmoet ze, in een bar, de knappe en welgestelde ingenieur Rudy van Daele. De westerse Rudy toont meteen belangstelling voor Dien-Lien en zij wordt smoor verliefd op deze Rudy. Ze weet het zeker, met deze man wordt ze gelukkig. Maar zijn Rudy en Dien-Lien wel echt de mensen die ze zeggen te zijn?

Jaren later, vind een dronken man het naakte en verminkte lichaam van een vrouw op straat. Hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team staan voor een groot raadsel. Waarom is deze vrouw zo zwaar toegetakeld? Al snel blijkt dat dit voorval het begin is van een race tegen de klok…

Als het team verneemt dat een populaire leerkracht, van de plaatselijke basisschool, zich bedreigd voelt, breekt de klopjacht pas echt los. De dader speelt een gevaarlijk spelletje met Rani en haar team. Kunnen ze de dader op tijd stoppen? Of vallen er nog meer slachtoffers?

Mijn mening

Persoonlijk lees ik graag Nederlands en Vlaamse politiethrillers en dan het liefst eentje waar een eigenwijze hoofdinspecteur de hoofdrol speelt. Laat de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron nu net zo’n reeks zijn waar ik echt van kan smullen.

Toen ik in ‘Satya’ begon te lezen, zat ik alweer snel in het verhaal en voelde het voor mij echt als thuiskomen. Het verhaal begint met een spannende proloog, dit zorgde ervoor dat ik door wilde lezen en het boek moeilijk aan de kant kon leggen. Mede door de makkelijke schrijfstijl en korte hoofdstukken leest het verhaal weer als een trein. De plotwendingen en onverwachte situaties zorgden er voor dat ik een tijd lang de verkeerde persoon als dader voor ogen had. Ook het plot is, zoals we van Sterre gewend zijn, erg goed uitgewerkt.

Sterre weet met ‘Satya’ weer een erg spannend boek neer te zetten. Alles klopt gewoon weer aan dit verhaal.

Ik ben benieuwd of ze met ‘Infinitum‘, het boek dat volgende maand verschijnt, dit verhaal wederom kan overtreffen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Satya
Serie: Rani Diaz (14)
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 302
ISBN paperback: 9789492934314
ISBN e-book: 9789492934390
Prijs paperback: € 21,95
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge