Bryan las: Sterre Carron – Mara

Aangezien ik even geen recensie-boeken had liggen en veel goede berichten hoorde over de thrillers van Sterre Carron, was ik benieuwd of ik deze mening kan delen met het overgrote deel van de lezers in Nederland en Vlaanderen. 😉

Informatie die te lezen is op internet over Mara: Een rustige herfstdag wordt ruw verstoord wanneer een jonge vrouw vermoord wordt teruggevonden in een hotelkamer. Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur Moordzaken, wordt met haar team meteen op de zaak gezet. Is de vrouw vermoord door haar minnaar, met wie ze een afspraak had in het hotel? Het onderzoek levert nieuwe feiten en vragen op. De waarheid is veel complexer en gruwelijker dan verwacht. Voor Rani en haar team begint een duizelingwekkende zoektocht naar de waarheid. Wanneer blijkt dat de moordenaar over een staal van het vernietigende middel antrax beschikt, wordt alles uit de kast gehaald om de spiraal van misdaden zo snel mogelijk te stoppen. Aan Rani en haar mensen de taak om deze duivelse wedloop tegen de tijd te winnen.

De cover

Op de cover is een vrouw te zien met een lichtblauwe hoofddoek om. Verder is er niet veel te zien. De cover is simpel, maar wel passend bij het verhaal. Als ik niet wist wie Sterre Carron was, had ik het boek niet snel opgepakt, aangezien de cover mij niet echt aanspreekt.

De auteur

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van ´Mara´ heeft zij twee autopsies bijgewoond.

Het verhaal

In een hotelkamer wordt een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden gevonden. Al snel wordt het duidelijk dat ze vermoord is. Rani Diaz, hoofdinspecteur van de afdeling moordzaken, wordt belast met deze zaak. Diaz gaat samen met haar team op onderzoek uit en al snel rijzen de vragen, had ze een afspraakje in deze hotelkamer? Met een minnaar? En heeft deze minnaar haar om het leven gebracht? Even snel als de feiten op tafel komen, rijzen ook de vragen. Wat hier gebeurd is, had Rani nooit kunnen vermoeden. Als ze er achter komen dat de dader een staal van het gevaarlijke middel antrax in zijn bezit heeft, staan ze helemaal op scherp en moeten ze hoe dan ook erachter komen wie de dader is, voor hij nog meer slachtoffers maakt…

Mijn mening

Wat mij betreft is ‘Mara’ een sterk en goed debuut van deze Vlaamse auteur. Carron heeft er voor gekozen om een goede hoofdpersoon te schetsen. Deze hoofdpersoon, in dit geval Rani Diaz, heeft alles wat een hoofdinspecteur, in mijn ogen, moet hebben. Ze heeft een kort lontje, is temperamentvol, eigenwijs en loopt op de randjes van de wet. Als een hoofdpersoon deze eigenschappen bezit ben ik meestal snel verkocht.

De hoofdstukken in dit boek zijn kort en dit zorgt ervoor dat het verhaal lekker vlot leest. Je merkt dat Carron weet waar ze over schrijft en ik heb dan ook het gevoel dat ze goede research heeft gedaan, dit maakt het verhaal ook erg geloofwaardig. Het verhaal blijft toch aan het einde spannend en het plot vond ik erg goed uitgewerkt.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met Sterre Carron en ik moet zeggen ik ben blij verrast. Ik ga haar zeker toevoegen aan mijn favoriete lijstje van Vlaamse auteurs.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mara
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN paperback: 9789492011886
Prijs E-book: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge