Bryan las: Sterre Carron – Infinitum + winactie

Toen ik, in de Sterre Carrons Rani Diaz thrillers-groep zag dat er een nieuw boek in de Rani Diaz-reeks, van Sterre Carron, zou verschijnen was ik erg nieuwsgierig aangezien dit een van me favoriete Belgische reeksen is. Nadat ik de uitgever een mailtje had gestuurd ontvingen wij, net na de verschijningsdatum, een recensie-exemplaar in de bus. Hier willen wij Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een nacht vindt Tess Van Ost op het zitje van de schommel in de tuin een gevleugelde zandloper. Tess schrikt want zij weet wat dit betekent…

Er is iets vreemds aan de hand met Quinn, Tess’ oudste dochter. Het gedrag van het jongste meisje is de laatste tijd erg veranderd. Ze verwaarloost steeds meer haar schoolwerk en ziet er ongelukkig uit. Nog voor de mensen in haar omgeving goed en wel in de gaten hebben wat er aan het gebeuren is, verdwijnt Quinn spoorloos.

Wanneer het team van Rani Diaz wordt ingeschakeld om de ware toedracht rond de mysterieuze verdwijning van Quinn te achterhalen, botsen de speurders op een muur van stilzwijgen. Het lijkt wel alsof iedereen in het gezin geheimen heeft. Wanneer Tess’ andere kinderen gevaar lopen, weet Rani dat ze door onzichtbare krachten wordt tegengewerkt. Zal ze de ware toedracht achterhalen of blijft ze als een spin vasthangen in het uitzichtloze web van geheimzinnigheden?

De cover

De cover is donkerblauw. Op de cover is het silhouet te zien van een schommel en een grasveld. De quote ‘Een mysterieuze verdwijning. Iedereen zwijgt. En wie haar zoekt wordt door onzichtbare krachten tegengewerkt…’ die op de cover staat, spreekt mij niet echt aan aangezien ik niet zoveel heb met “krachten”. De cover op zich is simpel maar toch trekt hij mijn aandacht.

De auteur

In de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta, Amla, en Satya. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

Het verhaal

Als Tess van Ost op een nacht, op het zitje van de schommel, in hun achtertuin, een gevleugelde zandloper vindt, weet ze precies wat dit betekend. Tess schrikt zich een hoedje door dit voorval…

Maar wat is er toch met Quinn, de dochter van Tess, aan de hand. Ze ziet er de laatste tijd erg ongelukkig uit en naar haar huiswerk kijkt ze bijna niet meer om, terwijl ze dit vroeger wel altijd deed. Als Quinn plotseling verdwijnt weet Tess het zeker. Er is iets goed mis… Maar wat precies?

De taak aan Rani Diaz en haar team om deze verdwijning in kaart te brengen en te achterhalen waar Quinn is en wat er nu precies gebeurd is. Maar het wordt al snel duidelijk dat iedereen zwijgt en geheimen heeft. Kan Rani deze mysterieuze zaak tot een goed einde brengen? Of blijft ze in het bizarre web vast hangen?

Boektrailer

Mijn mening

Sterre Carron is geen onbekende auteur meer voor mij. Ik las eerder o.a. ‘Amla‘ en ‘Satya‘ van haar hand. Heerlijk de eigenwijsheid die Sterre in het hoofdpersonage Rani Diaz heeft weten te verwerken. Diaz loopt ook in dit veertiende deel, vaak, op het randje van de wet en dat is voor mij toch elke keer weer smullen.

Sterre weet mij, alweer, vanaf de eerste bladzijde te kluisteren aan het verhaal. Ik weet niet hoe ze het doet maar alles aan haar verhalen klopt gewoon. Of je nu fervent lezer bent van de Rani Diaz-reeks, of dat je wilt instappen bij dit veertiende deel. Je zult ervan smullen. Het boek is goed als stand alone te lezen, maar ik raad je toch aan om eerder in te stappen want dan snap je bepaalde verhoudingen toch net iets beter. De hoofdstukken zijn lekker kort en Sterre maakt geen gebruik van moeilijke woorden of zinnen. Wel merk je op sommige punten dat Sterre een Vlaamse auteur is, echter mij persoonlijk stoort dat totaal niet. Sterre kom maar op met het vijftiende deel in jouw Rani Diaz-serie. 😉

Als ik een minpuntje aan het boek kan noemen, is het niet het verhaal, maar eerder het boek. Het boek vind ik, voor de dikte van het boek, aan de zware kant. Waardoor ik het boek toch soms echt even aan de kant moest leggen door de kramp in mijn handen. En er is niks vervelender dan dat je net lekker in het verhaal zit en je het boek, door pijn aan je handen, aan de kant moet leggen. Hopelijk wordt bij het volgende boek gekozen voor een minder zware papierkwaliteit.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Infinitum
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 306
ISBN paperback: 9789492934512
ISBN e-book: 9789492934581
Prijs paperback: € 21,95
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen twee fysieke exemplaren van ‘Infinitum’ verloten. Hier willen wij Witsand uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 8 juli 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

7 thoughts on “Bryan las: Sterre Carron – Infinitum + winactie

 1. Ik heb jullie pagina op Facebook geliket- het desbetreffende bericht geliket- een reactie onder dit bericht geplaatst- een Facebook leesvriend getagd- het bericht openbaar gedeeld op mijn profiel. De overige sociale media heb ik helaas niet dus ik hoop dat dit voldoende mag zijn om een exemplaar te winnen!!! :-)))

 2. Het lijkt me een spannend boek. Omdat ik onlangs nog gewonnen heb, sla ik nu over en wens alle andere deelnemers veel succes!

 3. Ik doe erg graag mee, zou het boek heel graag willen lezen.
  Alle stappen doorlopen, behalve gedeeld op LinkedIn.
  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge