Bryan las: Sterre Carron – Amla

Zoals velen weten lees ik graag boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Dus nadat ik zag dat Sterre Carron met een nieuw boek zou komen, en de flaptekst mij aansprak, heb ik Sterre dan ook een berichtje gestuurd om te vragen of deze als standalone te lezen was. Gelukkig bevestigde ze deze vraag en kreeg ik de vraag of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen. Natuurlijk wilde ik dit graag, dus al snel ontving ik dan ook een exemplaar. Bedankt hiervoor Sterre.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Norah Nys merkt dat ze niet alleen is in huis, slaat de angst toe. Tot overmaat van ramp vindt ze in de douchecabine een bebloed mes. Ze rent naar het bed van haar zoontje Abe. Die ligt vredig te slapen, maar wel met zijn hoofd naar het voeteneinde, en zijn laken is vervangen door een overtrek met doodshoofdprint. Aan de spijlen van zijn bed hangt een briefje met de tekst: “Jij bestaat niet!’ en aan de ring van zijn fopspeen is de stengel van een chrysant vastgemaakt. Norah is bang maar ook woedend. Het zal toch niet weer zo’n rotstreek zijn van haar pluszoon zeker… Iémand wil haar wegpesten, maar wie dan? De terreur wordt niet alleen dreigender, hij komt ook steeds dichterbij. Hoelang kan Norah deze toestand nog aan? Wie wil haar kapotmaken?

De cover

De cover is hoofdzakelijk wit. Op de cover is een vrouw met lang haar te zien. Deze vrouw loopt weg van de camera. Boven haar hoofd vliegen allemaal vogels. Dit geheel is allemaal in het zwart en dit steekt goed af tegen de witte achtergrond. De titel van het boek staat er is fel roze op. Hierdoor valt de titel erg goed op. Wat mij betreft een eenvoudige cover, maar door de eenvoud zou hij mij zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta en Pitta. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

Het verhaal

Norah Nys weet het zeker, ze is niet alleen in huis. De angst slaat toe, al helemaal als ze in de badkamer een bebloed mes vindt. In paniek rent ze naar haar zoontje Abe, om te kijken of met hem alles goed is. Als ze bij zijn bedje komt ziet ze dat hij andersom in bed ligt en het laken waar hij onder lag vervangen is door een laken met een doodskop erop. Aan het bedje hangt een briefje met de tekst “Jij bestaat niet!” en als klap op de vuurpijl zit er aan de ring van zijn fopspeen de stengel van een chrysant. Meteen rijst de vraag wat dit te betekenen heeft. Is het weer een rotstreek van haar stiefzoon? Iemand wil haar wegpesten…. Maar wie? De bedreigingen worden niet alleen altijd groter, ze komen ook steeds korter bij. Hoe ver kan iemand gaan?

Mijn mening

Een aantal maanden geleden las ik ‘Mara‘, het eerste deel in de Rani Diaz serie, en ik was toen erg enthousiast over dat boek. Aangezien Sterre schrijft als een trein en ‘Amla’ alweer het twaalfde deel is, was ik blij dat ik hoorde dat dit twaalfde deel als standalone te lezen was. Nu, na het lezen, kan ik dit volmondig bevestigen. 🙂

Zo stil aan ga ik van de personage Rani Diaz houden. Rani is een Belgische inspecteur die alles op haar eigen manier probeert te doen. Ik vergelijk haar altijd een beetje met Hannah Maes uit de Code 37 serie.

Amla is een verhaal dat erg goed in elkaar zit en wat een goed thrillergehalte heeft. Ik weet niet hoe Sterre het voor elkaar heeft gekregen maar deze spanning is gewoon op en top. Het einde van het verhaal zag ik echt niet aankomen en ik was erg verrast door dit plot. De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en ze vervelen me eigenlijk nergens.

Ik weet zeker als Sterre met een dertiende deel in de Rani Diaz serie komt dat deze op mijn NTL-lijstje komt want ik hem genoten van ‘Amla’.

Gegevens van dit boek:
Titel: Amla
Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 336
ISBN paperback: 9789492934239
Prijs paperback: € 21,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge