Bryan las: Sophie Mckenzie – Geloof me

Normaal gesproken lees ik meestal jeugdthrillers van Nederlandse auteurs, maar nadat ik de korte inhoud van dit boek had gelezen, was mijn interesse voor dit boek gewekt. Dus toen we een persmail ontvingen van dit boek hebben wij het dan ook zonder twijfelen aangevraagd. Wij willen Uitgeverij De Fontein dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.
Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, met een gele jas aan, te zien. Ze rent over een grasveld en het lijkt alsof ze op de vlucht is. In mijn gedachten is dit Carey die op de vlucht is. Op de achtergrond is een stad, gehuld in mist, te zien. De cover spreekt mij erg aan en aan de hand van de cover zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sophie McKenzie woont en werkt in Londen (Engeland). Haar debuut Vermist won bijna elke juryprijs in Engeland en was twee keer genomineerd voor de Carnegie Medal. Met Vermist won Sophie zelfs een Japanse prijs, namelijk de Sakura Medal Award!

Wanneer Sophie McKenzie niet schrijft, gaat ze graag op bezoek bij vrienden of voetbalt ze met haar zoontje.

Het verhaal

Carey’s leven staat volledig op haar kop als haar beste vriendin Amelia schrikbarende doodsbedreigingen ontvangt. De politie is ervan overtuigd dat deze bedreigingen afkomstig zijn van háár laptop. Carey snapt er niks van, want op het moment van de bedreigingen was ze toch niet thuis, daarnaast zou ze dat haar beste vriendin nooit aandoen. Toch? Amelie gelooft de politie en ze wil Carey niet meer zien.
Carey slaat plotseling radeloos op de vlucht, want Amelie is verdwenen en iedereen verdenkt haar. Kan Carney bewijzen dat ze er niks mee te maken heeft en de dader ontmaskeren?

Mijn mening

Ik startte met hoge verwachtingen aan deze young-adult, vooral omdat de oudere boeken van Sophie McKenzie erg geprezen worden. De schrijfstijl is erg vlot te noemen en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Wel viel het me op dat er in het eerste gedeelte best wat foutjes staan. Net of de redactie de eerste pagina’s heeft overgeslagen. Dit vind ik erg jammer.

Het hoofdpersonage Carey wordt in het verhaal neergezet als iemand die niet zo slim is en overal in mee gaat en niet verder na denkt. Hier begon ik me op een bepaald moment een beetje aan te storen. Zoals ik eerder zei is de schrijfstijl vlot, maar doordat ik me op een bepaald moment ging storen aan het hoofdpersonage kreeg ik moeite om door het boek te komen.

McKenzie heeft het, wat mij betreft, echt in zich om een goed verhaal te schrijven, maar ‘Geloof me’ is dat net niet. Als de personages geloofwaardiger werden neergezet, zou dit het verhaal echt ten goede zijn gekomen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Inkijkexemplaar-Geloof-me

Gegevens van dit boek:
Titel: Geloof me
Auteur: Sophie Mckenzie
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 384
ISBN hardcover: 9789026149375
Prijs hardcover: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Sophie Mckenzie – Geloof me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge