Bryan las: Simone Grimberg – Niemand die me ziet

Van Simone Grimberg ontving ik het boek “Niemand die me ziet”, om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Simone Grimberg hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Er is een meisje vermist. Een naaktfoto van haar wordt aangetroffen op de mobiel van een pedofiel. Maar van Sofie zelf geen enkel spoor… ‘Sorry oma’, schreef ze achter op een foto in haar slaapkamer: Sorry waarvoor? Vraagt rechercheur Liesbeth Ligthart zich af. Haar jonge collega Inge de Wit weet zeker dat Sofies broer Bram iets achterhoudt. Maar hoe kan ze hem ertoe bewegen te praten? Er is al veel tijd verloren, maar met alles wat ze in zich hebben werpen de twee agenten zich op deze zaak. En dat is meer dan je zou vermoeden… Is het genoeg om Sofie te vinden?

Op Twitter zag ik een tweet voorbij komen van Simone, dat ze de eerste recensie-exemplaren verstuurd had. Doordat de cover me erg aansprak, ben ik gaan googlen op dit boek en kwam ik op de site van Simone uit. Het verhaal sprak me erg aan en nadat ik de trailer bekeken had was mijn interesse in dit boek helemaal gewekt. En heb ik haar gevraagd of ik ook een recensie-exemplaar mocht ontvangen. En wat was ik blij dat ik een “Ja” kreeg te horen

Als de jonge rechercheur Inge de Wit tijdens een mountainbike ritje in het bos een vondeling vind besluit ze om haar boekje te buiten te gaan en zonder haar collega’s in te lichten het vondelingetje naar het ziekenhuis te brengen, waar ze niet veel later kennis maakt met de ervaren rechercheur Liesbeth. De klik tussen de twee rechercheurs is direct aanwezig en Liesbeth besluit dat Inge haar mag assisteren tijdens de volgende zedenzaak: de verdwijning van Sofie Vrolijk. De vader en broer van Sofie hebben aangifte gedaan van vermissing en als even later een naaktfoto van dit meisje gevonden wordt op de telefoon van een pedofiel, staat de recherche voor een groot raadsel. Waar is Sofie? En is ze wel veilig?

Ze komen erachter dat Sofie in de handen van een loverboy is gevallen. Zijn de rechercheurs op tijd om haar uit de handen van deze loverboy te redden? Inge heeft het gevoel dat Sofie zwanger is en dan is er ook nog de vraag wat Sofies broer Bram voor een rol speelt tijdens het onderzoek…

De schrijfstijl is erg aangenaam. Toen ik in dit boek begon, wilde ik constant door blijven lezen. Ik wilde de hele tijd weten hoe het verhaal in elkaar zat. Het onderwerp is erg hedendaags en daarom sprak het me ook erg aan. Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen. Een hoofd verhaallijn en de andere verhaallijn is gezien vanuit het slachtoffer en deze hoofdstukken zijn dan ook schuingedrukt. Wat ik wel een beetje ongeloofwaardig over vond komen was het moment dat Ilse voor de eerste keer bij Liesbeth thuis kwam en eigenlijk direct het hele huis ging poetsen inclusief de ramen lappen. Ondanks dit ongelovig stukje vond ik dit een zeer aangenaam en spannend boek en hoop ik dat dit zeker niet het laatste boek van Simone zal zijn en ik hoop dat ze snel weer in de pen kruipt en een nieuw boek schrijft.

Gegevens van dit boek:
Titel: Niemand die me ziet
Auteur: Simone Grimberg
Uitgever: Lima Books
Aantal pagina’s Paperback: 336
ISBN Paperback: 9789082695809
Prijs Paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge