Bryan las: Selma van Dijk en Robert Vinkenborg – De liefdesspion

Toen wij dit boek in de brochure van de uitgeverij zagen staan, waren wij, na het lezen van de korte inhoud, meteen enthousiast. Dit kon wel eens een echt Koukleum-boek zijn. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgeverij kregen wij positief antwoord en ontvingen wij een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij Just Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Via een datingsite leren Selma en Matthew elkaar kennen. Ze krijgen een relatie. Als Matthew wil stoppen met zijn werk nemen zijn opdrachtgevers hem dat niet in dank af. Hij moet vluchten en belandt zelfs in de gevangenis. Vanuit zijn cel schrijft hij Selma:

‘Ik weet dat ik erin geluisd ben en dat jij hierin ook (onbedoeld?) een grote rol hebt gespeeld. De pijnlijke woorden van jou tegenover de politie zullen bij mij een plekje moeten krijgen. Vooral omdat alles wat jij zegt uiterst belastend voor mij is. Jij moet nog oppassen. Hier houden mijn vrienden niet van.’

Is Matthew werkelijk het slachtoffer van een complot? De vele berichten die Selma van hem ontvangt zijn vaak tegenstrijdig en raadselachtig. Is Matthew echt de man die ze zo goed dacht te kennen? Wat is de waarheid over ‘haar liefdesspion’? Wie wordt door wie gemanipuleerd?

Het boek sluit af met een bijlage over narcisme. Met medewerking van prof. dr. Jan Hendriks, bijzonder hoogleraar Forensische Psychiatrie en Psychologie.

De cover

Op de cover is een man te zien die, voor mijn gevoel, door een jaloezie kijkt. In mijn beleving is deze man Matthew. De tekst ‘Waargebeurd liefdesdrama met slachtoffer en dader’, maakt mij nieuwsgierig en de cover zorgt ervoor dat ik de korte inhoud ga lezen. Ik vind de cover erg goed gekozen.

De auteurs

Journalist Robert Vinkenborg en Selma van Dijk schreven ‘De liefdesspion’ op basis van Selma’s ervaringen en authentiek briefmateriaal. Eerder publiceerde Vinkenborg De jacht op mijn verkrachter dat hij samen met Sylvia Veld schreef. Dit boek resulteerde in een landelijk onderzoek naar de bejegening van zedenslachtoffers.

Mijn mening

‘De liefdesspion’ is het autobiografische verhaal van Selma van Dijk. Ze heeft dit verhaal samen geschreven met journalist Robert Vinkenborg. Van zijn hand lazen wij eerder al ‘De jacht op mijn verkrachter‘.

In ‘De liefdesspion’ volgen we Selma. Selma is in het dagelijks leven werkzaam in de zorg en ze heeft nauw contact met haar volwassen dochters. Ze heeft enkele relaties achter de rug, maar die hielden helaas geen stand. Op een bepaald moment is ze het zat om weer alleen te zijn en ze besluit om eens een kijkje te nemen op een datingwebsite. Daar ontmoet ze de interessante en attente Matthew. Het lijkt liefde op het eerste gezicht. Maar is dit wel echte liefde? Selma beland in een rollercoaster aan emoties, leugens en bedrog. Want wie is die vriendelijke en charmante psycholoog Matthew?

Het verhaal leest, voor mijn gevoel, als een film. Natuurlijk komt het verhaal van Selma uitgebreid aan bod, maar ook is er plaats voor Matthew, middels brieffragmenten. Dit geeft het verhaal dan ook body en zorgt dat het verhaal van twee kanten belicht wordt.

Naast het verhaal wat Selma heeft geschreven en de brieffragmenten vind je ook stukken tekst die vanuit Robert Vinkenborg zijn geschreven. Door deze afwisseling leest het verhaal als een trein. Ik had telkens het gevoel dat ik nog een stukje wilde lezen en hierdoor had ik het verhaal in een mum van tijd uit.

Ik heb echt respect voor Selma dat ze haar verhaal heeft durven te vertellen. Tijdens het lezen had ik wel soms zoiets van ‘Selma, zie je dat dan niet!?’, maar ik denk dat als je in zo’n situatie als Selma zit, je het ook echt niet ziet.

Hou je van waargebeurde verhalen? Dan kan ik je ‘De liefdesspion’ zeker aanbevelen. Want dit is een waargebeurd verhaal dat gelezen moet worden.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-liefdesspion

Gegevens van dit boek:
Titel: De liefdesspion
Auteurs: Selma van Dijk en Robert Vinkenborg
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 182
ISBN paperback: 9789089755490
ISBN e-book: 9789089750402
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge