Bryan las: Selma Noort – Oppassen

Van Uitgeverij Leopold ontving ik het boek “Oppassen”, geschreven door Selma Noort om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Leopold hartelijk voor bedanken

Informatie die te lezen is op de achterflap: Midden in mijn verhaal staat Luca ineens op van het bankje en kijkt zoekend om zich heen.
“Sammie?’ roept hij.
Ik hoor schrik en ongerustheid in zijn stem.
Sammie moet in de buurt zijn. Een minuut geleden scharrelde hij nog met zijn kiepautootje tussen de herfstbladeren. Hij is pas twee. Een kind van twee kan niet ver weg zijn.

Nina en haar broer Luca hebben beloofd om op elkaar te passen als hun ouders het weekeinde naar Parijs zijn. Maar dan is er ineens ook oppas nodig voor Sammie, Luca’s oppaskind. Nina besluit met Luca mee te gaan. Twee dagen en twee nachten van huis… Wat kan er nou helemaal gebeuren?

Aangezien ik in het verleden het boek Stiefkind van Selma Noort gelezen heb en ik dit een erg goed boek vond was ik natuurlijk ook erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Nadat ik de informatie op internet had gelezen was ik nog enthousiaster om het boek te lezen.

De ouders van Nina en Luca hebben besloten om een weekendje naar Parijs te gaan aangezien ze tien jaar getrouwd zijn. Nina en haar broer Luca hebben beloofd om goed op elkaar te letten als hun ouders weg zijn. Als Sabine, de moeder van Sammie, belt om te vragen of Luca kan oppassen aangezien ze voor haar werk onverwachts naar Londen moet en ze een oppas voor Sammie zoekt. Luca vindt het oppassen altijd erg leuk en het verdient ook nog lekker. Omdat Luca en Nina op elkaar moesten passen dit weekend, besluiten ze om samen op Sammie te gaan passen. Er kan toch eigenlijk vrij weinig mis gaan?

Het boek is vrij eenvoudig geschreven, maar dat is ook wel logisch, het is een jeugdboek. Ik zat vrij snel in het verhaal. Vanaf het moment dat Nina en Luca gingen oppassen, voelde je steeds een onderhuidse spanning in het verhaal. Dit zorgde er voor dat ik steeds verder wilde lezen. Het boek leest ook erg snel, dit komt mede door de korte hoofdstukken. Het verhaal wordt verteld vanuit Nina, dit is ook de hoofdpersoon in het boek.

Een echt leuk en spannend boek voor de jeugd, maar ook een volwassene zal dit boek met veel plezier lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Oppassen
Auteur: Selma Noort
Uitgever: Uitgeverij Leopold
Aantal pagina’s Hardcover: 168
Aantal pagina’s E-book: 128
ISBN Hardcover: 9789025873141
ISBN E-book: 9789025873332
Prijs Hardcover: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge