Bryan las: Saskia M.N. Oudshoorn – Op eenzame hoogte

Aangezien Op eenzame hoogte uitgeroepen is tot beste vrouwenthriller van 2017, wilde ik deze thriller ook graag lezen. Ik ben dan wel geen vrouw, maar ik hou wel van een goede thriller. Nadat de cover en flaptekst mij ook nog eens aanspraken, heb ik Op eenzame hoogte gereserveerd bij de bibliotheek en een paar dagen later kreeg ik een mailtje dat het boek voor mij klaar lag. Dus toen zo snel mogelijk naar de bibliotheek en toen ik thuis kwam ben ik meteen begonnen met lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont samen met Colin, een talentvolle maar bezitterige voetbalspeler. Hun leven lijkt perfect; toch is Eva niet gelukkig. Ze reist alleen terug naar Nederland om alles op een rijtje te zetten. Ze wordt overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Eva kan het daar bijzonder goed met Brian, de neef van haar beste vriendin, vinden. Maar dan krijgt ze een ernstig ongeluk en als ze verlamd wakker wordt, zit Dirk, de stalker voor wie ze naar New York gevlucht was naast haar ziekenhuisbed. Hij geeft zich uit voor haar broer. 

De cover van dit boek vind ik mysterieus, je ziet een silhouet van een vrouw, ik stel mij voor dat dit Eva is. In dit silhouet zie je bergen en een persoon met een mes in de handen. Op de benen van “Eva” zitten bloedspetters. Deze cover heeft voor mij persoonlijk een erge aantrekkingskracht. Nu, na dat ik het boek gelezen heb, vind ik dat de cover perfect bij het verhaal past.

De jonge en getalenteerde journaliste Eva Groen werkt tijdelijk in New York. Ze deelt haar leven met Colin, Colin is een voetbalspeler met veel talent, maar hij is ook bezitterig richting Eva. Hun leven lijkt voor buitenstaanders geweldig en perfect, maar toch is Eva dit niet. Ze mist haar familie en vrienden in Nederland. Ze besluit om alleen naar Nederland te vertrekken om eens goed op een rijtje te zetten wat ze nu eigenlijk precies wil. Als ze in Nederland is aangekomen wordt ze al snel overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Al snel merkt Eva dat ze het erg goed kan vinden met Brian, de neef van haar beste vriendin Vesper. Als Eva een zwaar ongeluk krijgt op een skipiste en in het ziekenhuis wakker wordt, zitten niet haar vrienden aan haar bed, maar Dik. Dirk is haar stalker voor wie Eva halsoverkop naar New York vertrokken is. Dirk doet zich op dat moment voor als haar broer…. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? En waar zijn haar vrienden gebleven? Vanaf dat moment verandert alles voor Eva…

Dit is voor mij persoonlijk de eerste kennismaking met de boeken van Saskia Oudshoorn en ik ben blij verrast over haar schrijfstijl. De schrijfstijl die Saskia heeft, liet mij een beetje aan Suzanne Vermeer denken. Het verhaal is opgedeeld in drie delen, in het eerste deel is de spanning nog niet echt aanwezig en las het naar mijn gevoel meer als een roman, maar ik het tweede deel begin je de onderhuidse spanning te voelen en in het laatste gedeelte voelde ik de spanning echt en kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik kijk dan ook echt uit naar het nieuwe boek van Saskia en ik zal deze dan ook zeer zeker gaan lezen.

Ik vind het echt dik verdient dat Op eenzame hoogte de titel “Beste vrouwenthriller 2017” heeft gekregen!

Gegevens van dit boek:
Titel: Op eenzame hoogte
Auteur: Saskia Oudshoorn
Uitgever: Boekscout
Aantal pagina’s paperback:348
ISBN Paperback: 9789402233940
Prijs Paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge