Bryan las: Sarah Forsyth – Mijn leven in de hel

Een van mijn favoriete genres om te lezen is non-fictie. Vooral non-fictie verhalen met een rauw randje. Zo sprak ook dit verhaal mij aan. Aangezien wij nog een cadeaubon van bol.com hadden liggen, besloten wij om dit e-book te kopen en ik kon ook niet wachten om hier in te beginnen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom.

Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen. Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

De cover

Op de cover is een jonge vrouw met blond haar te zien. Ze heeft een vermoeide blik. Ik neem aan dat dit Sarah is, de schrijfster van dit boek. De quote “Een gewoon Engels meisje werd gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse wallen” op de cover maakte mij meteen nieuwsgierig. En deze zorgde er dan ook voor dat ik het boek graag wilde lezen.

De auteur

Sarah Forsyth woont in Engeland. In 2007 vertelde ze haar verhaal in een Engelse televisiedocumentaire voor itv . Ze schrijft onder pseudoniem.

Mijn mening

Iedereen kent de Amsterdamse wallen wel, of het nu van verhalen is of dat je er zelf al eens overheen gewandeld bent. Ik ben vroeger ook wel eens in onze hoofdstad geweest en dan liep je automatisch een rondje over de wallen. Maar ik wist nooit echt wat er achter die ramen met die neonlampjes schuil ging. Daardoor was ik ook zo nieuwsgierig naar dit verhaal….

In het begin van het verhaal lees je dat Sarah het in haar jonge jaren niet makkelijk gehad heeft. Ze heeft in verschillende instellingen gewoond waar ze onder andere mishandeld werd, maar ook haar vader kon vroeger zijn handen niet thuis houden bij Sarah en haar moeder. Als klap op de vuurpijl werd ze ook nog misbruikt door haar vader.

Sarah kwam er op een bepaald moment achter dat ze beroepsmatig graag iets met kinderen wilde doen en ze is dan ook helemaal in haar nopjes als ze in de lokale krant een oproep ziet waar een kleuterleidster in Amsterdam gezocht wordt. Ze besluit te reageren. Maar was dit wel zo’n slim idee? Vanaf het moment dat Sarah voet zet op Nederlandse bodem raakt ze verstikt in een web van uitbuiting, verkrachtingen en mishandeling…

Sarah weet het geen wat ze mee maakt zo goed en gedetailleerd over te brengen op de lezer dat ik soms echt met verbijstering zat te lezen. De hoofdstukken zijn vrij lang, maar bij dit boek vond ik het niet storend, aangezien ik het boek zo pakkend vond.

Hou jij van waargebeurde verhalen met een rauw randje? Dat is dit boek echt een mustread!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn leven in de hel
Auteur: Sarah Forsyth
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 224
Aantal pagina’s E-book: 173
ISBN paperback: 9789022560099
ISBN E-book: 9789402307122
Prijs paperback: € 10,99
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Sarah Forsyth – Mijn leven in de hel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge