Bryan las: Sandra J. Paul – Azerty *Blogtour*

In de Hamley Books blogtour-groep vroeg Sandra een tijdje terug of er mensen waren die het leuk zouden vinden om haar thrillerdebuut, die opnieuw uitgegeven zou worden, te recenseren. Nadat ik had gelezen waar deze thriller over ging was ik erg nieuwsgierig. Dus heb ik me op de lijst laten zetten en vandaag kunnen jullie mijn mening hier lezen. Wij willen Hamley Books natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Azerty: De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers.

Meer dat twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen.

Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrede in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanning zorgt. Tot de situatie escaleert.

De cover

Op de cover is een oude typemachine te zien waar een foto van een oud kasteel uitkomt. De achtergrond is zwart. Persoonlijk vind ik het een hele mooie en goed gekozen cover. De oude typemachine speelt een grote rol in ‘Azerty’ en het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af in een oud kasteel wat Marijn en Kris, de hoofdpersonages, geërfd hebben. Azerty zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Sandra J. Paul (1972) schrijft thrillers met een psychologisch, paranormaal kantje. Andere verschenen titels zijn Kwijt, Moordspel, De Duistere School en Loopgravenhel(d). Ze publiceert ook boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton. Azerty is een langere heruitgave van haar thrillerdebuut uit 2015.

Het verhaal

Op een ochtend wordt Marijn ontvoerd. Kris, de oudere broer van Marijn, lette even niet op en voor hij het wist zag hij Marijn nergens meer. Marijn wordt weken vastgehouden door een vrouw met psychische problemen. Als hij eindelijk kan ontsnappen, wordt het al snel duidelijk dat deze gijzeling ervoor heeft gezorgd dat de band tussen de broers onherstelbaar beschadigd is.

Ruim twintig jaar na deze verschrikkelijke gebeurtenis is Kris een bestseller auteur, maar hij krijgt geen letter meer uit zijn pen, het lukt hem simpelweg niet. Marijn daarentegen heeft een rustig leven en is in het dagelijks leven boekhouder. Als de twee broers, van hun oudoom, een kasteel erven is dit de kans om hun slechte relatie te herstellen.

Kris, Marijn en diens vriendin Louise besluiten om samen in het kasteel te gaan wonen, maar als snel zorgt dit voor de nodige spanning bij het drietal. Tot het helemaal uit de hand loopt…

Blogtourpakket

Als je bij Hamley Books mee doet aan een blogtour is het altijd feest als de pakketbezorger aan de deur is geweest. Sandra en Cathy weten je altijd te verassen met iets leuks wat bij het boek zit en wat met het verhaal te maken heeft. Zo ook bij dit pakket. Wij kregen naast het boek ook een notitieboek. De kaft van dit notitieboek stelt een toetsenbord voor. Dit vond ik ook weer erg goed bij het verhaal passen, aangezien een typemachine een grote rol speelt in het verhaal.

Daarnaast heeft Sandra het boek ook voor ons gesigneerd. Dit maakt het boek dan ook altijd extra bijzonder en hier zijn we dan ook enorm dankbaar voor.

Mijn mening

Natuurlijk kende ik de boeken van Sandra J. Paul al, aangezien Veronique die altijd met veel plezier leest. Maar persoonlijk had ik nog nooit een boek van haar hand gelezen. Dus deze blogtour leek mij de uitgelezen kans om kennis te maken met haar schrijfstijl.

‘Azerty’ is de herziende versie van Sandra’s thrillerdebuut ‘Querty’, dat in een aantal jaar geleden verscheen. Nu, een aantal jaar later heeft Sandra het boek opnieuw onder handen genomen, het verhaal uitgebreid en het boek voorzien van een nieuwe cover.

Ik heb erg veel plezier beleefd tijdens het lezen van ‘Azerty’. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik soms twijfels had of ik een echte thriller aan het lezen was. Dit kwam vooral doordat het verhaal niet constant bol stond van de spanning zoals bij een standaard thriller met een moord, maar er hing wel continue een mysterieuze sfeer in het verhaal. Deze sfeer was toch wel nieuw voor mij en het smaakt echt naar meer.

Sandra heeft ervoor gekozen om de hoofdstukken kort te houden. Dit nodigt, wat mij betreft, altijd uit om nog even verder te lezen en dit vind ik altijd erg aangenaam. Wel merkte ik dat ik een Vlaams boek aan het lezen was. Dit merkte ik vooral soms aan de zinsopbouw. Maar dit was gelukkig niet storend tijdens het lezen.

Als we het over de lay-out van het boek gaan hebben word ik erg blij. Want dit boek is ook weer een feest op dat gebied. Hamley Books besteedt altijd erg veel aandacht aan de lay-out. Zo ook bij dit boek. De oude typemachine komt een aantal keer terug in het boek en de hoofdstukken worden aangeduid met toetsen van de typemachine. Hierdoor weet Hamley Books zich, ook met dit boek, weer te onderscheiden van andere uitgevers op de boekenmarkt.

Ik heb echt genoten van dit boek. Hier staan verschillende boeken van Sandra in de boekenkast en mijn voornemen is dan ook om op korte termijn ‘Kwijt‘ te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Azerty
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 400
ISBN paperback: 9789082986372
ISBN e-book: 9789082986389
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge