Bryan las: Sander Blom – Bezeten

Enige tijd geleden ontvingen wij een persmail van Loft books waarin ‘Bezeten’, de debuut-thriller van Sander Blom werd aangekondigd. De flaptekst sprak mij erg aan. Daarom hebben we ook meteen terug gemaild dat we zeker interesse hadden om dit boek te lezen en te recenseren. Niet veel later ontvingen wij dan ook en recensie-exemplaar. Hier willen wij Loft books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over Bezeten: Op een verlaten akker in Groningen wordt het lichaam van een veertienjarig meisje aangetroffen. Ze is vermoord. Rechercheur Daniël Huizinga hoopt dat hij de leiding over de zaak krijgt, maar de chef besluit anders. Irene wordt speciaal vanuit Rotterdam hiervoor aangetrokken, en Daniël moet tandenknarsend toekijken terwijl zij de nieuwe teamleider wordt. Wanneer er opnieuw een slachtoffer valt besluit Daniel op eigen houtje onderzoek te gaan doen, want de raadselachtige aanwijzingen die op de lichamen zijn aangebracht brengen het onderzoeksteam nauwelijks verder. In zijn zoektocht naar de waarheid brengt Daniël zichzelf steeds meer in gevaar… ‘Bezeten’ is een spannende politiethriller over hoe een fout in het verleden nog altijd gevolgen kan hebben.

De cover

Op de cover is een man te zien die over een landweg loopt. Deze landweg is omringt door bomen. De gebruikte kleuren zijn vooral blauw en oranje. De cover vind ik apart en spreekt mij aan. Vooral de tekst ‘Een verlaten akker. Een vermoord kind. Een race tegen de klok.’ maakt mij nieuwsgierig.

De auteur

Sander Blom (1993) groeide op in Winschoten, Oost-Groningen, en begon op zijn zestiende met het schrijven van boeken. Hij studeerde af aan de hbo-opleiding Communicatiesystemen in Groningen en volgde een vakopleiding scenarioschrijven in Amsterdam. Naast zijn werk als auteur runt hij een videoproductiebedrijf en is hij actief als schrijver en regisseur van (korte) speelfilms.

Het verhaal

In Groningen, op een verlaten akker, wordt een levenloze lichaam gevonden. Al snel wordt het duidelijk dat het om een meisje van veertien jaar gaat. Ze is vermoord….
Daniël Huizinga, in het dagelijks leven rechercheur, hoopt dat de zaak naar hem wordt toegeschoven en dat hij de leiding over dit onderzoek krijgen. Jammer genoeg voor hem besluit zijn overste anders. Hij zet Irene, die eerst in Rotterdam werkte, als hoofdrechercheur op deze zaak en Daniël moet lijdzaam toekijken hoe zij de nieuwe teamleider wordt.
Als er opnieuw een slachtoffer te betreuren valt besluit Daniël om zelf op onderzoek uit te gaan. Hij weet nog niet meteen wat die raadselachtige aanwijzingen op de lichamen van de slachtoffers betekenen, maar hij weet wel zeker dat hier een zieke geest bezig is geweest. Door zijn eigen onderzoek brengt Daniël zichzelf steeds meer in gevaar. Kan hij de moordenaar ontmaskeren?

Boektrailer

Mijn mening

Ik ben fan van Nederlandse thrillers en als het ook nog eens een politiethriller is vermaak ik mij wel. Daarnaast vind ik het ook altijd erg leuk als het een debuut is, aangezien ik graag kennis maak met nieuwe auteurs. Zo ook met Sander Blom.

Toen ik begon te lezen werd ik meteen door de eerste zin van de proloog gegrepen: ‘Het was een goede nacht om een lijk te presenteren.’ Deze zin alleen al zorgde ervoor dat ik verder wilde lezen.

Het grootste gedeelte van het verhaal is geschreven vanuit Daniël, maar er zijn ook een aantal hoofdstukken die zijn geschreven vanuit de dader. Dit geeft het boek echt diepgang en je leest dat de moordenaar met trauma’s uit zijn verleden zit en ga je als lezer, tot op bepaalde hoogte, zijn daden begrijpen. Niet alleen deze moordzaak komt aan bod in het verhaal, maar je leest ook dat het privéleven van Daniël niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dit zorgt ervoor dat ik hem echt beter leerde kennen en ook, in sommige situaties, met hem mee leefde.

Met Daniël Huizinga zet Blom een sterkte, eigenwijze en soms op het randje lopende rechercheur neer.

Ik ben benieuwd of Blom hier een vervolg op gaat schrijven, want ik wil zeker meer lezen over rechercheur Daniël Huizinga.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bezeten
Auteur: Sander Blom
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 218
Verteller: Jan Donkers
Speelduur: 07:24:13
ISBN e-book: 9789047205081
ISBN luisterboek: 9789047205098
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Sander Blom – Bezeten

  1. Ben het helemaal met je eens, ik vond het een sterk debuut en ben ook zeker benieuwd of we meer met Daniël Huizinga gaan beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge