Bryan las: Robert Bryndza – Schaduwland

Toen wij zagen dat het tweede deel in de Kate Marshall-serie aangekondigd stond, hoefde ik persoonlijk niet lang te twijfelen, want ik wist dat ik deze thriller graag wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij net voor verschijningsdatum een recensie-exemplaar van ‘Schaduwland’. Hier willen wij Uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Criminologe Kate Marshall en haar zoon zijn aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk., maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond het stuwmeer Shadow Sands. Over deze plek doen veel vreemde verhalen de ronde en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan raakt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi, vermist. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

De cover

Op de cover is een afbeelding te zien van het stuwmeer Shadow Sands. De cover heeft een duistere sfeer, maar door het gebruik van de kleur oranje, komt de cover erg goed uit de verf. Ik ben fan van deze cover. Hij zou mij zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren en woont tegenwoordig in Slowakije. In 2016 verscheen zijn thrillerdebuut Het meisje in het ijs, met Erika Foster in de hoofdrol, dat al snel een wereldwijde bestseller werd.

Het verhaal

Kate Marshall en haar zoon Jake doen tijdens het duiken in het stuwmeer een verschrikkelijke ontdekking. Ze vinden het lichaam van een tiener. Deze is verstrikt onder water. Kate voelt meteen aan dat hier iets niet klopt. Als de politie deze vondst bestempeld als een tragisch ongeluk, is Kate er op gebrand om erachter te komen wat er gebeurd is. Ze heeft veel vragen, waaronder de vraag hoe het slachtoffer verdronken is, hij was namelijk een sterke en goede zwemmer.

Over het stuwmeer Shadow Sands doen al jaren lang de vreemdste verhalen de ronde aangezien er eerder al verschillende mensen zijn verdwenen. Als niet veel later de jonge onderzoekster Magdalena Rossi vermist raakt, vraagt Kate haar partner Tristan Harper om aanknopingspunten te zoeken. Want dat hier meer aan de hand is, is haar wel duidelijk…

Mijn mening

Persoonlijk ben ik fan vanaf het moment dat de eerste thriller van Bryndza vertaald is naar het Nederlands. Eerst schreef hij natuurlijk de serie met Erika Foster in de hoofdrol en die boeken heb ik stuk voor stuk verslonden. Dus toen Bryndza vorig jaar met een nieuw hoofdpersonage, Kate Marshall, kwam was ik toch wel erg nieuwsgierig. Na ‘Zonder gezicht‘ kon ik ook niet wachten om het vervolg ‘Schaduwland’ te lezen.

In de proloog is te lezen dat Simon in het stuwmeer van Shadow Sands vecht voor zijn leven. Hij is juist getuige geweest van het moment dat een vreemde man een groot pakket in een boot tilde. Daarna kwam de man achter Simon aan en ging het mis…. De proloog is al meteen spannend en zorgt ervoor dat ik snel verder wil lezen. Want ik vraag me af wat Simon daar die nacht aan het water deed en wie die vreemde man was.

Hierna springt het verhaal 2 dagen verder naar het moment dat Kate Marshall, samen met haar tienerzoon Jake een levenloos lichaam vind in het stuwmeer van Shadow Sands. De politie laat al snel weten dat ze van mening zijn dat het een ongeval is, maar Kate zou Kate niet zijn als ze niet dieper in deze zaak zou willen duiken.

Bryndza weet mij ook in dit tweede deel van de Kate Marshall-serie wederom te verrassen. Hij weet weer sterke en menselijke personages neer te zetten. De schrijfstijl van deze auteur blijft boeiend en fascinerend. Door de korte hoofdstukken had ik het boek in een mum van tijd uit. Ik bleef gewoon doorlezen. Ook heeft Bryndza mij een aantal keer op het verkeerde been weten te zetten en hierdoor zag ik de ontknoping van ‘Schaduwland’, niet geheel aankomen. Laat het derde deel van deze serie maar komen, deze Koukleum is er klaar voor!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Schaduwland

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduwland
Serie: Kate Marshall
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Willeke Lempens
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 303
Verteller luisterboek: Irma Hartog
Duur luisterboek: 11:13:03
ISBN paperback: 9789022590119
ISBN e-book: 9789402313468
ISBN luisterboek: 9789052863597
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge