Bryan las: Robert Bryndza – Het meisje in het ijs

Van uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Het meisje in het ijs” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

De kleur van de cover is ijsblauw en de titel en van het boek staat er in rode letters op. Persoonlijk vind ik dit een erg mooie combinatie. Wat ik wel jammer vind is dat het oog wat afgebeeld is op de cover gesloten is. In het verhaal spreekt men erover dat het meisje met open ogen gevonden wordt, daarom had ik het passender gevonden als het oog op de cover ook open was geweest. Ik zou dit boek zeker hebben opgepakt in de boekenwinkel.

Als er in een park in Zuid-Londen het lichaam wordt gevonden van de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, wordt inspecteur Erika Foster erbij gehaald om het moordonderzoek te leiden. Samen met haar team gaat inspecteur Foster op onderzoek uit. Andrea leek het ideale leven te leiden. Haar vader is een invloedrijke man, haar verloofde een goede zakenman. Toch lijkt er iets niet te kloppen binnen deze familie…

Als Erika en haar team de dader op de hielen zitten, krijgt dit onderzoek een hele andere wending… De dader lijkt het plots gemunt te hebben op Erika. Wat is er hier toch voor iets vreemds aan de hand? Heeft dit met het verleden van Erika te maken? Erika moet haar eigen angsten overwinnen om de dader te slim af te zijn…. Lukt dit haar op tijd?

Met “Het meisje in het ijs” heeft Robert Bryndza een echt staaltje vakmanschap afgeleverd. Wat een goed verhaal is dit, het verhaal leest echt als een trein. Ik was eigenlijk meteen fan van inspecteur Erika Foster, dit komt denk ik mede doordat ze zo lekker eigenwijs is in haar doen en laten. Je kan haar een beetje vergelijken met de Belgische Hannah Maes van de serie “Code 37”. Bryndza heeft elk personage in dit boek tot in de puntjes uitgewerkt en hier werd ik erg blij van. Ik kon het boek gewoon niet wegleggen en wilde eigenlijk constant doorlezen.

Dit is voor mij een van de betere boeken die ik tot nu toe gelezen heb en ik kijk dan ook met veel plezier uit naar deel 2 in deze Erika Foster serie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789022582022
ISBN E-book: 9789402309782
Prijs paperback: € 15
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge