Bryan las: Robert Bryndza – Doods geheim

Elke keer als wij een nieuwe folder van uitgeverij Boekerij bekijken is het voor mij altijd een feest om te zien dat er een nieuw boek van Bryndza verschijnt. Dit was ook het geval bij de aankondiging van ‘Doods geheim’. Ik wil uitgeverij Boekerij wederom bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: Op een ijzige koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook dit onderzoek te leiden. Ze komt erachter dat in deze relatief rustige buitenwijk van Londen recentelijk meerdere jonge mensen zijn aangevallen.

Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

De cover

Op de cover is een gedeelte van een vrouwelijk lijk te zien. Op en rond het lichaam liggen ijskristallen. Deze setting vind ik goed bij het verhaal passen, ook past de cover uitstekend bij de reeks eerdere covers in deze serie. Ik zou deze ook zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel aangezien je ook al zonder de auteursnaam ziet dat het een boek uit de Erika Foster-serie is.

De auteur

Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Zijn serie met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol begon met de bestseller Het meisje in het ijs.

Het verhaal

Op een ijskoude ochtend wordt een jonge vrouw, vastgevroren op de weg, door haar moeder gevonden. Detective Erika Foster is er van overtuigd dat zij deze zaak op kan, en moet, lossen. Want wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd om iemand voor de voordeur van zijn moeder vermoord achter te laten? Als snel komen Erika en haar team erachter dat er in deze buitenwijk van Londen al meerdere jonge mensen zijn aangevallen. Maar door wie?

Erika moet alles op alles zetten om deze moordenaar op te sporen. Maar net op het moment dat ze verbanden begint te leggen, wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Erika moet hoe dan ook gefocust blijven, want voor ze het weet slaat deze moordenaar weer toe…

Mijn mening

Als ik van een auteur fan ben dan is het wel van Robert Bryndza. In het verleden heb ik al mogen genieten van ‘Het meisje in het ijs‘, ‘De stalker in de nacht‘, ‘Donker water‘, ‘Laatste adem‘ en ‘Koud bloed‘.

Nu ik zijn nieuwste boek ‘Doods geheim’ gelezen heb kan ik zeggen dat dit boek echt in de lijn van de vorige delen ligt. Toen ik in ‘Doods geheim’ startte, merkte ik dat ik wederom gegrepen werd door het verhaal.

Zoals we van Bryndza gewend zijn weet hij de lezers vanaf het eerste hoofdstuk gekluisterd te houden aan het boek. Zo ook bij ‘Doods geheim’. In het eerste hoofdstuk maken wij kennis met Marissa Lewis. Ze is op weg van haar werk, als danseres in een Londense nachtclub, naar huis. Ze draagt uitdagende kleding en dat ontgaat twee jongens die haar onderweg tegen komen, ook niet. Als ze bij haar huis aankomt schrikt ze in eerste instantie van haar kat Beaker, maar dit is niet het enige… Achter haar verschijnt een gestalte in een lange zwarte trenchcoat en een gasmasker van zwart leer op. Voor Melissa het goed en wel beseft wordt haar keel open gesneden en wordt ze voor dood achtergelaten op de stoep voor haar eigen deur….

Het eerste hoofdstuk in de boeken van Bryndza vind ik altijd messcherp en dit geeft ook de toon van het verhaal aan. Dat wil zeggen ‘Pakkend’, ‘spannend’ en ‘moeilijk weg te leggen’.

‘Doods geheim’ is het zesde boek dat ik lees waarin Erika Foster de hoofdrol speelt en telkens begin ik meer van deze eigenwijze detective te houden. Heerlijk als de hoofdpersoon op het randje van de wet loopt en er net niet vanaf kukelt. Bij elke nieuw boek is het weer een feest der herkenning. Keer op keer weet Bryndza mij te verrassen en door de korte hoofdstukken wil ik telkens verder blijven lezen.

In de zomerbrochure van Boekerij zag ik dat de Kate Marshall-serie van Bryndza ook vertaald wordt naar het Nederlands. Hier kijk ik natuurlijk heel erg naar uit. Ik ben benieuwd of deze serie kan tippen aan de Erika Foster-serie. Het eerste deel gaat ‘Zonder gezicht‘ heten en verschijnt in juli 2020.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Doods-geheim

Gegevens van dit boek:
Titel: Doods geheim
Serie: Erika Foster (6)
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 303
Duur luisterboek: 10:19:19
ISBN paperback: 9789022586723
ISBN e-book: 9789402312881
ISBN luisterboek: 9789052862255
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge