Bryan las: Robert Bryndza – Donker water

In de folder van uitgeverij Boekerij zag ik dat er weer een nieuw deel van de Erica Foster-serie vertaald werd. Als Bryndza-fan kon ik hier natuurlijk niet op wachten en heb ik meteen een mailtje gestuurd naar de uitgeverij. Na verschijning ontving ik een recensie-exemplaar. Hier wil ik uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

De cover

Op de cover zien we een gedeelte van een vrouwelijk gezicht. Uit haar mond ontsnappen luchtbellen. Hierdoor kun je aannemen dat de vrouw onder water ligt. De quote “In het water zakt het lichaam naar beneden. Op het land begint de nachtmerrie” roept bij mij veel vragen op en zorgt ervoor dat ik direct de achterflap ga lezen. Het boek zou mij zeker zijn opgevallen in de winkel.

De auteur

Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Het meisje in het ijs is zijn eerste boek met Inspecteur Erika Foster in de hoofdrol.

Het verhaal

Inspecteur Foster gaat na een tip in een grote narcoticazaak op onderzoek uit in een groeve die al jaren niet meer wordt gebruikt. In deze verlaten groeve vinden Foster en haar team inderdaad drugs, maar tot haar grote schrik ook het skelet van een jong meisje. Al snel wordt het duidelijk dat het om Jessica Collins gaat, een meisje van elf jaar. Jessica verdween zesentwintig jaar geleden plotseling…

Foster en haar team moeten alle registers open trekken om erachter te komen wat hier aan de hand is. Ze moet erachter komen waarom de familie Collins uit elkaar gevallen is. Heeft dit iets met deze oude zaak te maken? Daarnaast is er ook nog Amanda Baker, de oude inspecteur die destijds het onderzoek leidde. Ze wordt nog elke dag geplaagd door het trauma van deze onopgeloste moord. Kan zijn Erika hierbij helpen? Ergens loopt er toch echt iemand rond die niet wil dat dit mysterie wordt opgelost… Maar wie?

Mijn mening

Net zoals bij de voorgaande delen, ‘Het meisje in het ijs‘ en ‘De stalker in de nacht‘, zat ik al erg snel in het verhaal. Wel las ik meteen dat Erika overgeplaatst was en een nieuw team onder zich had. Dit was even wennen en ook wel even schrikken. Maar op een bepaald moment vormt ze toch weer een team met haar oud collega’s Peterson en Moss. Vanaf dat moment kon ik me nog beter een beeld schetsen van de situatie waar het boek zich in afspeelt, doordat ik de hoofdpersonages in het verhaal al goed ken door de voorgaande boeken.

De spanning spat, zoals we van Bryndza gewend zijn, vanaf het eerste hoofdstuk van de pagina’s af. Het verhaal is erg goed uitgewerkt en het verhaal leest erg makkelijk weg. Het plot vond ik erg verrassend en ik zag dit einde echt niet aankomen! Ik zat dan ook weer gekluisterd aan het boek en wilde het liefst niet gestoord worden. Elke vrije minuut wilde ik verder lezen en als ik dit gevoel heb, zit het goed met het boek.

Ik ben en blijf fan van Bryndza en laat het volgend deel maar komen, ik kijk ernaar uit!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Donker water
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 366
ISBN paperback: 9789022585115
ISBN E-book: 9789402311501
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge