Bryan las: Robert Bryndza – De stalker in de nacht

Dit is het tweede deel in de Erika Foster-serie van Robert Bryndza. Deel 1, Het meisje in het ijs heb ik met heel veel plezier gelezen, dus toen ik zag dat het vervolg zou verschijnen kon ik ook niet wachten om deze aan te vragen bij Uitgeverij Boekerij. Na een korte mail wisseling ontving ik, kort na verschijning, een recensie-exemplaar in de bus. Hier wil ik Uitgeverij Boekerij natuurlijk heel erg voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.

De cover

Op het bovenste gedeelte van de cover zien we, net zoals bij het eerste deel in deze serie, een gedeelte van een gezicht. Het onderste gedeelte van de cover is blauwachtig en het lijkt op een soort folie. De titel staat in een afstekende gele kleur op de cover, waardoor deze er echt uitspringt. Verder staat er ook de quote “Als de moordenaar je in het vizier heeft ben je al zo goed als dood...” Deze quote triggert mij en maakte mij erg nieuwsgierig naar het verhaal!

De auteur

Robert Bryndza (1979) is acteur en schrijver. Hij werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije met zijn partner. Zijn boeken met Erika Foster in de hoofdrol zijn over de hele wereld bestsellers. Het eerste boek met Erika Foster in de hoofdrol is Het meisje in het ijs.

Het verhaal

Inspecteur Erika Foster wordt midden in de nacht opgeroepen. Een dokter is thuis, in zijn bed, onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen. Hij is gestikt door een plastic zak die strak om zijn hoofd gebonden zat, zijn polsen zaten vastgebonden en zijn ogen puilden uit. Alsof het nog niet erg genoeg is wordt er enkele dagen later een tweede slachtoffer gevonden. Hij is op precies dezelfde wijzen om het leven gebracht. Dit maakt Erika Foster nog alerter en al snel rijzen de vragen: Wat hebben de slachtoffers gemeen? Wat hebben ze de moordenaar aangedaan? En waarom vind Erika en haar team zo weinig over het verleden van de slachtoffers? Als snel wordt het Erika duidelijk dat ze te maken hebben met een zeer geraffineerde dader, die zijn slachtoffers al lang van te voren stalkt en op het juiste moment toeslaat…

Mijn mening

Ik startte met hoge verwachtingen aan dit boek, dit kwam mede doordat ik Het meisje in het ijs echt verslonden had en ik dit een van de betere boeken vond die ik in 2018 gelezen had. Maar kan dit boek, De stalker in de nacht, daar ook aan tippen?

Ik kan jullie volmondig bevestigen dat dit boek daar zeer zeker aan kan tippen. Ik ben grote fan geworden van Bryndza. Persoonlijk vind ik dat hij een erge fijne schrijfstijl heeft. De hoofdstukken zijn lekker kort en hierdoor leest het verhaal echt als een trein. Wat betreft een spanningsopbouw is hier geen sprake, aangezien het boek vanaf de eerste tot de laatste pagina spannend is. Dit vind ik erg knap gedaan.

Dit boek is goed standalone te lezen, echter, ik raad je toch aan, om eerst het eerste deel in deze serie te lezen. Niet zo zeer dat anders bepaalde dingen onduidelijk zijn in dit tweede deel, maar meer zodat je de rechercheurs al wat beter kent. Persoonlijk hadden, wat mij betreft, de terugkomende karakters wel wat dieper uitgewerkt mogen worden. Dit miste ik een beetje…

Ik kijk halsreikend uit naar het derde deel in de Erika Foster-serie, Donker water, wat in oktober 2018 verschijnt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk hier dan het gratis leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De stalker in de nacht
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 357
ISBN Paperback: 9789022583227
ISBN E-book: 9789402311112
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge