Bryan las: Rob Vente – Tiener vermist

Ik ben eigenlijk altijd wel op zoek naar de nieuwste Nederlandse en Vlaamse thrillers. Zo kwam ook de nieuwste thriller van Rob Vente, Tiener vermist, op mijn pad. Nadat de flaptekst mij erg aansprak heb ik een mailtje opgesteld naar Coolegem media en na een kort mailcontact kreeg ik het boek opgestuurd. Ik wil Coolegem media dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Met frisse tegenzin neemt rechercheur Fred Groen van het aloude Rotterdamse politiebureau Haagseveer een nieuwe opdracht aan. Hij, de succesvolste speurder van Moordzaken, dient een spoorloos verdwenen meisje van achttien op te sporen, dochter van een gerespecteerd directielid van Unilever. Maar al snel raakt hij verwikkeld in een echte moordzaak. De tiener blijft vermist, maar haar vriend, gitarist in een hard- rockband, wordt wel gevonden. Vermoord. In zijn eigen huis.
Fred Groen volgt zijn eigen weg, die hem via sjieke zakenlieden in maatkostuum leidt naar een wereld van drugs, sex en rock and roll. Hij raakt het spoor bijster, maar dankzij de sexy vriendin van de in rook opgegane tiener belandt hij uiteindelijk op het goede pad. Als hij het meisje heeft opgespoord en de moordenaar opgepakt, zorgt hij voor nog een sensationele verrassing. 

Wat ik altijd extra leuk vind aan een boek is als het gesigneerd is. Dit bleek bij dit boek ook het geval. Hier word ik erg blij van en wil Rob Vente hier natuurlijk extra voor bedanken.

De cover

Op de cover is een foto te zien van een jong meisje met een paardenstaart met op de achtergrond de Rijn. Voor mijn gevoel is dit Leona. De cover spreekt mij persoonlijk helaas niet aan. Dit komt mede doordat ik het gevoel heb dat er voor de cover een gewone foto gebruikt is en daar de titel en de naam van de auteur opgeplakt is. Hier hadden ze wat mij betreft iets creatiever in mogen zijn.

De auteur

Na een carrière als sportjournalist die hem langs WK’s en EK’s voerde, ontpopte Rob Vente zich tot een veelgelezen en geprezen schrijver van detectives met zijn Rotterdam als bruisend decor. ‘Tiener vermist’ is een pareltje in de ketting van Fred Groen-boeken, alweer de twaalfde van de productieve auteur. Het boek munt uit door spanning, humor en plotwendingen, vaardig samengebundeld tot een hoogst origineel geheel. Feyenoord, favoriete club van de auteur, loopt als een roodwitte draad door een pageturner van het zuiverste (Maas)water.

Het verhaal

Fred Groen is rechercheur bij politiebureau Haagseveer in Rotterdam. Hij is een van de beste en succesvolste rechercheurs van Moordzaken. Hij heeft een nieuwe zaak aangenomen, in eerste instantie geen moordzaak, maar een vermissing. Hij moet een meisje van achttien jaar opsporen die spoorloos verdwenen is. Het gaat om Liona, de dochter van een gerespecteerd directielid van Unilever. Al snel komt er toch een moordzaak op het pad van rechercheur Groen. Niet Leona, die blijft vermist. Maar wel haar vriend, die gitarist is in een hard-rockband wordt dood aangetroffen, in zijn eigen huis. Hij blijkt te zijn vermoord.

Fred Groen, volgt zijn gevoel. Als snel betreedt hij de wereld van drugs, sex en harde rockmuziek. Dan komt hij in contact met de sexy vriendin van Liona, die nog steeds onvindbaar is. Maar stukje bij beetje komt hij op het goede spoor. Als hij Leona toch opspoort en de moordenaar van haar vriend te pakken krijgt zorgt hij voor een nog sensationelere verrassing.

Mijn mening

Toen ik in het boek begon merkte ik al snel dat Vente een hele aparte schrijfstijl heeft, ik wist in eerste instantie niet goed wat ik ermee aan moest, maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik zijn schrijfstijl ging waarderen.Wat mij ook al snel duidelijk werd, is dat de auteur weet waar hij over schrijft en ook erg goed bekend is met de omgeving waar het boek zich afspeelt, dit is voor mij echt een pluspunt, want hij weet dit op een uitstekende manier over te brengen op de lezer.

Wat ik wel een beetje jammer vond is dat Vente Fred Groen vaak “De rechercheur” of “De speurder” noemt. Hierdoor had ik soms het gevoel dat het boek een beetje afstandelijk geschreven is en ik niet echt een verbinding voelde met deze hoofdrolspeler.

Daarnaast denk ik dat er ook nog veel winst te halen is op het gebied van redactiewerk. Ik heb nu een beetje het gevoel dat het boek niet nagekeken is en dat er spelfouten in zitten die met een nakijkronde er makkelijk uitgehaald hadden kunnen worden.

Desondanks heb ik echt veel plezier beleefd aan dit boek en als je van Nederlandse detectiveverhalen houdt, mag dit boek zeker niet ontbreken in jouw boekenkast!

Gegevens van dit boek:
Titel: Tiener vermist
Auteur: Rob Vente
Uitgever: Coolegem Media
Aantal pagina’s Paperback: 192
ISBN Paperback: 9789491354731
Prijs Paperback: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar via de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge