Bryan las: Rob Oostveen – Wraak

Ik werd benaderd door Rob Oostveen met de vraag of ik interesse had om zijn boek “Wraak” te lezen en te recenseren. Omdat ik altijd erg nieuwsgierig ben naar, voor mij, nieuwe schrijvers, ben ik snel op internet gaan zoeken naar de flaptekst van dit boek. Nadat deze mij erg aansprak heb ik natuurlijk ja gezegd. Ik wil Rob Oostveen dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Wraak: Danny is verliefd, heel erg. Dan gaat haar vriend vreemd met haar beste vriendin, met een fataal auto-ongeluk als gevolg. Danny voelt zich enorm bedrogenen blijft met een ‘cadeautje’ van haar overspelige vriend achter, als minima. Dan komt die vriend 22 jaar later onverwachts weer in beeld als een succesvolle en gevierde zakenman. Hij pronkt met wat hij bereikt heeft en dat had hij nou niet moeten doen. Dat maakt bij Danny iets los, zint ze op wraak en krijgt hij een vreselijke rekening gepresenteerd!

De cover

Op de cover is een auto te zien die met de neus tegen een boom staat. De auto heeft een ongeluk gehad. Het kleurgebruik van de cover is zwart/wit en de titel van het boek staat er in het blauw op. De cover heeft iets mysterieus en ik vind hem bij het verhaal passen. Echter mij spreekt die niet bijzonder aan en ik denk dat ik het boek niet zou hebben opgepakt in de winkel.

De auteur

Rob Oostveen (1948) is van huis uit bedrijfskundige en ondernemer. Hij is bekend als bedenker van Smulweb. Na jaren van veel werken heeft hij nu tijd gevonden om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het schrijven van thrillers. Hij heeft in middels meerdere thrillers geschreven.

Het verhaal

Danny is een jonge vrouw en heeft een relatie met Ton. Ze is zielsgelukkig en verliefd! Na een avondje stappen gaat Ton vreemd met de beste vriendin van Danny. Als gevolg hiervan krijgen ze een auto-ongeluk. Hier hadden ze natuurlijk niet op gerekend. Danny voelt zich enorm bedrogen, vooral als kort daarna blijkt dat ze zwanger is. Ze besluit toch om Ton de deur te wijzen…

Als Ton 22 jaar later weer onverwachts opduikt in de krant waar hij laat zien wat voor een succesvolle zakenman hij is geworden, besluit Danny om wraak te nemen op alles wat hij haar 22 jaar geleden heeft aangedaan. Danny bedenkt een plannetje en op die manier krijgt Ton de rekening gepresenteerd!

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in verschillende tijdsperiodes en de hoofdstukken zijn lekker kort. Hierdoor lees je het verhaal in een sneltreinvaart weg. Ik vond de personages in dit boek erg sterke neergezet, dit heeft Oostveen erg goed gedaan. Eigenlijk vanaf het eerste tot het laatste hoofdstuk was er ruim voldoende spanning aanwezig. Echter wat ik minder vind is dat het plannetje wat Danny heeft uitgedacht wel erg makkelijk gaat en uitgevoerd word. Hierdoor word het op een gegeven moment een beetje ongeloofwaardig en ver gezocht. Persoonlijk had ik het fijner geworden als Oostveen meer bij de realiteit was gebleven. Maar ondanks dit, heb ik erg veel plezier gehad tijdens het lezen van deze spannende thriller.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het eerste hoofdstuk op de website van Rob Oostveen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wraak
Auteur: Rob Oostveen
Uitgever: Roboobooks
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789082603439
Prijs Paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge