Bryan las: Pieter Aspe – Episode 2 + Winactie

Ik zag enige tijd geleden dat er een nieuw boek van Pieter Aspe zou verschijnen. Dit zou het tweede deel in de ‘Van In’ serie worden. Aangezien ik het eerste deel ‘Episode 1’ met veel plezier gelezen had, was ik erg benieuwd naar het vervolg. Dus toen de persmail binnenkwam, hebben wij ook meteen gereageerd dat wij graag aandacht zouden besteden aan dit boek en rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook het recensie-exemplaar. Wij willen hier Aspe NV en New Book Collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wat heeft de vermeende zelfmoord van een oude man in een rusthuis te maken met een op macht beluste vastgoedmakelaar, een groene partijvoorzitter, een vrouwonvriendelijke communist, een nymfomane juriste, een sicario en de productie van hernieuwbare energie?
Van In en Rein Claeys, die voor Europol werkt, belanden in een broeierig avontuur waarbij ieder antwoord een nieuwe vraagt oproept.

De cover

De cover is hoofdzakelijk zwart met in het midden een vrouwengezicht in het zwart-wit. Er boven staat de naam van de auteur in gouden letters en onder het vrouwengezicht staat de titel van het boek en de serie-naam in rode letters. Persoonlijk heb ik niks met deze cover en ik denk dat hij mij ook niet zou zijn opgevallen in de winkel.

De auteur

Pieter Aspe is Vlaanderens meest succesvolle misdaadauteur ooit. In 1995 debuteerde hij met Het Vierkant van de wraak. 23 jaar later zijn er in de befaamde reeks rond commissaris Van In 39 boeken verschenen, 10 tv-reeksen gedraaid, 2 theatertours geweest en talloze boeken vertaald. Op 3 april 2018 werd hij 65 en hield hij samen met boezemvriend Marec zijn eigen uitgeverij Aspe NV boven de doopvont. Nu is het tweede boek in de langverwachte nieuwe reeks rond Pieter Van In verschenen.

Mijn mening

Ik kende Pieter Aspe natuurlijk al, ik heb onder andere ‘Episode 1‘, het eerste deel in de Van In-serie gelezen en de complete Aspe-serie gezien op televisie.

Ik merkte tijdens het lezen dat ik me al snel weer thuis voelde bij het personage Pieter Van In. Echter toch merkte ik ook op dat ik, net zoals Van In zelf, zijn vrouw Hannelore Martens, hun kinderen en Van In’s beste vriend Guido Versavel mis in het verhaal. Net zoals in het eerste deel van deze serie kan Van In zich niet herinneren wat er met zijn geliefden gebeurd is.

Aspe heeft een aangename schrijfwijze. Je merkt wel, aan de manier van schrijven, dat hij Belgisch is. Echter hier stel ik mij persoonlijk van te voren op in en dan is dat ook geen enkel probleem voor mij. Wat ik wel altijd minder vind is dat het verhaal in de derde persoon geschreven is. Dit maakt het verhaal, voor mijn gevoel, altijd wat onpersoonlijker.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Episode 2
Auteur: Pieter Aspe
Uitgever: Aspe NV
Aantal pagina’s paperback: 312
Aantal pagina’s hardcover: 320
Aantal pagina’s e-book: 312
ISBN paperback: 9789022336939
ISBN hardcover: 9789022336946
ISBN e-book: 9789460416484
Prijs paperback: € 22,50
Prijs hardcover: € 24,99
Prijs e-book: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

In samenwerking met Aspe NV & New Book Collective hebben we weer een leuke winactie voor jullie. We mogen één fysiek exemplaar van ‘Episode 2’ geschreven door Pieter Aspe, verloten. Hier willen we Aspe NV en New Book Collective hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 26 oktober 2019. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Bryan las: Pieter Aspe – Episode 2 + Winactie

  1. Wat een leuke winactie weer. Ik heb meegedaan op Facebook en bloglovin als saartje Grupping-Ndangi en op Twitter en instagram als saartjeinwonderbookland. Veel succes aan iedereen die mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge