Bryan las: Pieter Aspe – De butlerknop

Van Uitgeverij Aspe NV ontving ik het boek “De butlerknop”, geschreven door Pieter Aspe om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Aspe NV hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een vrouw breekt samen met de beste vriend van haar zoon in bij een ex-minnaar. Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto nadat ze op een avond is gaan joggen met een vriendin. Ze blijkt vermoord. Van In en Versavel belanden op een dood spoor, want er is geen motief en het slachtoffer werd niet seksueel misbruikt of beroofd. Is er een verband tussen de moord en de inbraak, waarbij behalve compromitterende foto’s ook bezwarende informatie over de butlerknop werd ontvreemd? Van In en Versavel onderzoeken de zaak, met op de achtergrond de dreiging van een oorlog die Europa dreigt te verscheuren.

De veertigste ‘Van In’. Aandachtige lezers zullen opmerken dat dit in feite nummer 39 is. Aspe legde de laatste hand aan zijn boek nummer 39 toen zijn vrouw ernstig ziek werd. Enkele maanden later overleed Bernadette. Pieter Aspe besliste om Exit niet te laten verschijnen, wegens de herinneringen die eraan verbonden zijn.

Aangezien ik de televisie serie van Aspe altijd met veel plezier heb gekeken, was ik erg benieuwd naar de schrijfstijl van Pieter Aspe, dus toen ik zag dat er een nieuw boek van zijn hand verscheen, was ik erg nieuwsgierig en ben al snel de informatie op internet gaan lezen. Toen dat verhaal me aansprak was ik nog enthousiaster en toen het boek bezorgd werd door de postbode ben ik direct begonnen te lezen.

De hardcover versie die ik ontvangen heb van de uitgeverij heeft een losse boekomslag. Op de boekomslag zien we een skelet marionette tegen een blauwe houten achtergrond. De naam van de auteur staat er in mooie gouden letters op, en de titel van het boek staat er in blauwe letters op. Daarnaast staat de naam van de uitgeverij er in witte letters op. Persoonlijk vind ik de cover niet bij het boek passen en kan hem ook niet zo goed plaatsen. Als ik de losse omslag van het boek haal is de hardcover zwart van kleur en de titel en uitgeverij is in gouden letters ingelegd in de kaft van het boek. Dit vind ik wel erg mooi uitzien.

Claudia breekt samen met Koen, de beste vriend van haar zoon, in bij een ex-minnaar aangezien ze bepaalde schadelijke foto’s wil laten verdwijnen. Enige tijd later wordt Claudia dood aangetroffen nadat ze een avondje is gaan joggen samen met haar vriendin. Claudia is vermoord.  Van In en Versavel weten niet wat ze met deze zaak moeten, ze zitten op een compleet dood spoor. Wat is het motief? Ze werd niet beroofd en ze werd niet seksueel misbruikt. Heeft de inbraak misschien hier iets mee te maken? Bij de inbraak werden niet alleen schadelijke foto’s ontvreemd, maar ook werd er schadelijke informatie met betrekking tot de butlerknop ontvreemd. Van In en Versavel bijten zich vast in deze zaak. Weten ze deze case tot een goed einde te brengen?

Ik begon met erge hoge verwachtingen in dit boek omdat zoals ik al eerder vertelde erg veel plezier heb beleefd aan de televisie serie van Aspe, hierdoor zat ik al erg snel goed in het verhaal. De hoofdstukken vind ik wel iets aan de lange kant en hadden voor mij iets korter gemogen, aangezien ik dit fijner vind lezen. Wat ikzelf een pluspunt vind is dat de personages goed zijn uitgewerkt en dat het privé leven van Van In en Hannelore ook een grote rol in het boek spelen. De spanning werd erg goed opgebouwd in het verhaal, vooral bij de laatste hoofdstukken wilde ik maar door blijven lezen en dan is het voor mij een echt geslaagd boek. Wat ik alleen iets minder vond en niet zo goed bij het verhaal vond passen waren de stukken over de dreigende oorlog die Europa in zijn greep houdt. Dit vond ik niet zo erg in het verhaal passen en had voor mij niet erin gehoeven.

Gegevens van dit boek:
Titel: De butlerknop
Auteur: Pieter Aspe
Uitgever: Uitgeverij Aspe NV
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789022334386
ISBN E-book: 9789460415753
Prijs Paperback: € 21,99
Prijs E-book: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge