Bryan las: Petra Vollinga – Zo goed als nieuw

Aangezien ik graag wel eens op Marktplaats rond snuffel kon ik het niet laten om deze roman aan te vragen, omdat hij als onderwerp Marktplaats heeft. 🙂 Nadat we contact hadden opgenomen met de uitgeverij ontvingen wij niet veel later een recensie-exemplaar van deze feelgoodroman. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Behalve dan dat ze allemaal rondneuzen op Marktplaats.

Een antiek bed, een rode Kia, een gezellige reisgenoot, een bereisde rugzak: alle advertenties hebben een eigen verhaal. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen even leiden en veel meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie dacht.

De cover

De cover geeft mij een goed en vrolijk gevoel. Er staat een gedeelte van een oud rood busje op en uit het raam hangt een hondje. Dit is Elvis, het hondje van Herman. De lucht is hel blauw en het busje rijdt, voor mijn gevoel, in een droog gebied. Ik ga, naar aanleiding van het verhaal, er van uit dat dit in Zuid-Afrika is. De quote ‘Iedereen koopt wel eens iets op Marktplaats. Maar wist je dat je er ook de liefde van je leven kunt vinden?’, die op de cover staat, stemt mij vrolijk. Ik zou het boek zeker op hebben gepakt in de winkel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden en is daarna nooit meer gestopt met schrijven. Als freelance journalist voor bladen als Cosmo, Marie Claire en Flow en nu al jaren als copywriter voor allerlei bekende merken. Zo goed als nieuw is haar derde roman.

Het verhaal

Op het eerste gezicht kennen Annegien, die gepensioneerd is, de alleenstaande Herman, de reislustige Jeff en de aanstaande moeder Tessa, elkaar niet. Maar dat veranderd snel als ze alle vier Marktplaats afstruinen naar spullen.
Wist je ook dat de spullen die op Marktplaats aangeboden worden allemaal een eigen achtergrond en verhaal hebben? Wist je dat deze spullen je ook bij elkaar kunnen brengen? Ze kunnen je zelfs aan de andere kant van de wereld, samen met een andere Marktplaatsbezoeker, brengen….

Mijn mening

Soms maak ik graag eens een uitstapje naar een roman. Maar voor mij moet het dan wel een leuke feelgoodroman zijn. De auteur, Petra Vollinga, kende ik wel van naam, maar ik had nog nooit iets van haar hand gelezen. Hier moest met ‘Zo goed als nieuw’ toch wel verandering in komen. 😉

In deze feelgoodroman maken we kennis met Tessa, Annegien, Herman (met zijn teckel Elvis) en Jeff. Allemaal hebben ze een andere achtergrond, maar stapje voor stapje komen ze dichter bij elkaar.

Toen ik in het boek begon stelde ik mij bij de eerste hoofdstukken de vraag ‘Is dit wel een boek voor mij?’. In dit eerste gedeelte gaat het vooral over Tessa, die zwanger is en moeite heeft met alle kwaaltjes die dat met zich mee brengt. Aangezien de zwangerschap niet gepland was, twijfelt haar vriend Guido. Wil hij wel een kind en kan hij dit wel opvoeden?

Maar er was ook goed nieuws, want het boek is in meerdere delen opgedeeld en vanaf het tweede deel, waar het over de pas gescheiden Herman en zijn teckel Elvis gaat, kreeg ik een glimlach op mijn gezicht en deze is ook het hele boek blijven zitten.

Wat een heerlijk boek is dit, ondanks de voor mij iets mindere start, heb ik erg genoten van dit boek. Dit boek mag, wat mij betreft, echt de stempel feelgoodroman hebben. Want feelgood was het voor mij zeker. Door de korte hoofdstukken en het gebruik van e-mailtjes, Whatsapp gesprekken en advertenties geeft heet geheel een luchtige vibe en dit zorgt ervoor dat het boek als een sneltrein leest.

Ik ben blij verrast door deze Nederlandse auteur en zal haar in de toekomst zeker, met veel interesse, blijven volgen.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zo-goed-als-nieuw

Gegevens van dit boek:
Titel: Zo goed als nieuw
Auteur: Petra Vollinga
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 244
ISBN paperback: 9789022586686
ISBN e-book: 9789402312867
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge