Bryan las: Petra Keijl – Met pek en veren

Ik zag enige tijd geleden dat dit boek zou verschijnen bij Uitgeverij Blooming. Aangezien waargebeurde verhalen met een rauw randje mij aanspreken had ik dit boek meteen op me nog te lezen lijstje gezet. Dus toen ik even geen recensie-boeken had liggen, kon ik het ook niet laten om deze aan te schaffen en te gaan lezen.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: De andere kant van #MeToo: Wat doet het met je als je man wordt beschuldigd van seksueel misbruik?

Liz’ man wordt midden in de nacht van zijn bed gelicht en belandt in de cel. De aanklacht: seksueel misbruik van een ex-cliënte. Hij is op dat moment directeur van een door hem opgerichte stichting die met groot succes hulp biedt aan mensen met wie de reguliere hulpverlening geen raad weet. Maar is er hier wel sprake van seksueel misbruik? Of spelen er andere motieven? De beschuldiging zet het leven van Liz en haar gezin compleet op z’n kop en de nachtmerrie lijkt maar niet te stoppen.

De cover

Op de cover is, naar mijn gevoel, teer (pek) te zien. Op deze pek liggen twee veren. Dit verwijst natuurlijk naar de titel. Dit vind ik erg passend bij het verhaal. De quote “Als je man wordt beschuldigd van seksueel misbruik” maakt mij erg nieuwsgierig. Ook de tekst “De andere kant van #MeToo” roept bij mij vragen op. Dit zorgt er dan ook voor dat ik de achterflap ben gaan lezen.

De auteur

Petra Keijl heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om in een #MeToo-affaire de partner te zijn van de beschuldigde. Op basis van haar eigen ervaringen schreef ze dit indrukwekkende boek.

Mijn mening

Sjoerd, de man van Liz, is een man die iedereen wil helpen. Daarom richt hij samen met een vriend een stichting op waar hij mensen, die niet in het reguliere hokje passen, met problemen kan helpen. Of je nu een psychische stoornis hebt of dat je bijvoorbeeld alcoholverslaafd bent (geweest). Iedereen is welkom bij de stichting. Sjoerd wordt op een nacht, niet bepaald zachtzinnig, van zijn bed gelicht door de politie. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik.

‘Met pek en veren’ is geschreven door en vanuit Liz. Je merkt dat Liz echt in strijd is met wat ze wel en niet moet geloven. Hierdoor vraag je jezelf, als lezer, ook echt af of Sjoerd het nu wel of niet gedaan heeft. Dit maakte voor mijzelf het verhaal erg interessant. Hierdoor blijf je zelf ook de feiten naast elkaar leggen en ga je zelf op onderzoek uit tijdens het lezen. En blijft de vraag of hij nu werkelijk de dader is lange tijd onduidelijk. Dit zorgt ervoor dat je het boek door wilt blijven lezen.

Wat mij betreft heeft Keijl een goed boek neergezet. Het thema “Me Too” is nu erg actueel. Ik vond het dan ook erg interessant om eens een verhaal van de partner van een aangeklaagde te lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Met pek en veren
Auteur: Petra Keijl
Uitgever:Uitgeverij Blooming
Aantal pagina’s paperback: 252
Aantal pagina’s E-book: 204
ISBN paperback: 9789082345889
ISBN E-book: 9789082345896
Prijs paperback: € 20,95
Prijs E-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Bryan las: Petra Keijl – Met pek en veren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge