Bryan las: Peter van Breemen – Vader onbekend + Winactie

Nadat ik het boek ‘Vader Onbekend’ tegen kwam op Facebook, was ik erg nieuwsgierig, aangezien dit wel eens een interessant boek voor ons kon zijn. Nadat de flaptekst ook nog interessant klonk, waren wij overtuigd en hebben wij contact met auteur Peter van Breemen opgenomen. Niet veel later ontvingen wij via Iskander Uitgevers een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij Iskander Uitgevers en auteur Peter van Breemen natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hoe belangrijk is het om te weten wie je vader is? Voor Peter van Breemen heel belangrijk. Hij zag maar liefst twee keer in het televisieprogramma DNA Onbekend hoe Caroline Tensen de envelop met de uitslag van het DNA onderzoek openmaakte en kreeg beide keren te horen dat er geen match was. Maar Peter gaf niet op. Hij zocht door. Terwijl zijn moeder bleef zwijgen en alle vragen negeerde, vocht Peter door. In dit boek vertelt hij op boeiende en intrigerende wijze over de strijd die hij moest leveren om erachter te komen wie zijn vader was. Vader Onbekend is een zoektocht van vijftig jaar met een resultaat dat geen lezer onberoerd zal laten.

De cover

Op de cover is een kind te zien dat gespiegeld wordt in een raam. De cover zegt mij persoonlijk niet zoveel. Ik denk dat hij mij in de winkel niet opgevallen zou zijn.

Mijn mening

De mensen die het televisieprogramma DNA Onbekend volgen zullen Peter, de auteur van dit boek, vast al eens voorbij hebben zien komen. Hij zat namelijk maar liefst twee keer tegenover Caroline Tensen. Beide keren kreeg hij helaas te horen dat er geen DNA match gevonden was. Hoe triest dit ook is, Peter ging door met zijn zoektocht en met groot succes!

Peter neemt ons in zijn boek mee terug zijn verleden in. Wie was hij vroeger en hoe ging het er vroeger bij hem thuis aan toe. Hierin lezen wij dat hij altijd een beetje het buitenbeentje is geweest. Deze emoties weet Peter erg goed op de lezer over te brengen. Soms moest ik even slikken, want wat heeft Peter een trieste jeugd gehad. Hoe vaak hij ook aan zijn moeder vroeg wie zijn vader was, zijn moeder zweeg, en je kunt je bijna niet voorstellen wat dit met een, toen nog, kind doet.

Peter heeft ervoor gekozen om telkens korte stukjes te schrijven en dit zorgt er dan ook voor dat het boek leest als een sneltrein. Hierdoor had ik het boek ook in een mum van tijd uit. Wat ik ook erg interessant vond om te lezen was het stuk rondom de opnames van DNA Onbekend. Misschien komt dit omdat ik zelf ook een aantal jaar in de televisiewereld heb gewerkt, maar het is interessant om te lezen hoe dit werkt en wat dit met Peter, en zijn naasten, deed.

Wat ik een pluspunt vind is dat er in dit boek niet alleen plek is voor Peter zijn verhaal, maar ook staan er handvaten en tips in voor als je zelf aan de slag wilt met DNA-websites of stamboomonderzoek. Dit geeft het boek iets extra’s.

Kortom, lees je graag non-fictie verhalen, kijk je graag programma’s als DNA Onbekend, of wil je meer weten over DNA onderzoek? Dan is dit een echte mustread.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Vader-onbekend

Gegevens van dit boek:
Titel: Vader Onbekend
Auteur: Peter van Breemen
Uitgever: Iskander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 212
Aantal pagina’s e-book: 224
ISBN paperback: 9789083056609
ISBN e-book: 9789083056654
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Wij mogen één fysieke exemplaar van ‘Vader Onbekend’, geschreven door Peter van Breemen verloten. Hier willen wij Iskander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Vader Onbekend’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 14 mei 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

4 thoughts on “Bryan las: Peter van Breemen – Vader onbekend + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge