Bryan las: Peter Römer – Baantjer: De Cock en de schaduw van de dood + Winactie

Zoals onze vaste volgers weten lees ik de Baantjer-reeks altijd met veel plezier. Even lekker afschakelen en me in de hoofdstad wanen. Dus toen ik zag dat er weer een nieuw deel, in deze reeks, verscheen, hoefde ik dan ook niet lang na denken en hebben wij hier een recensie-exemplaar van aangevraagd. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een exemplaar op de mat. Hier willen wij Uitgeverij De Fontein natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op achterflap van dit boek: Niet zelden komen meldingen op de Warmoesstraat op een ongelegen tijdstip binnen. Zo ook wanneer De Cock, Vledder en hun collega’s een koffiemomentje hebben voor het afscheid van Lotty, de zeer gewaardeerde stagiaire. Maar de taart is nog niet op als De Cock wordt opgeroepen: een dode vrouw op straat, onder verdachte omstandigheden uit een hotelraam gevallen. Lotty gaat natuurlijk nog even mee op haar laatste dag.
Als de politie de straat afzet om het opdringerige en onrustige publiek op afstand te houden en de ambulance door te kunnen laten, krijgt De Cock er tot zijn ontzetting een tweede misdrijf bij, want Lotty wordt door een onbekende omstander neergestoken…

De cover

Op de cover is een een gedeelte van Prinsenstraat en de Herenstraat, in Amsterdam, te zien. Het beeld geeft de sfeer, van onze hoofdstad, erg goed weer. Deze sfeer straalt gewoon van de cover af. Daarnaast vind ik het een echte Baantjer-cover.

De auteur

In de succesvolle ‘De Cock’-reeks schreef Peter Römer reeds vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer. Vanaf deel 76 zijn de Baantjerboeken van zijn hand. Peter Römers ‘De Cockboeken’ zijn geheel in de geest en de stijl van A.C. Baantjer, de in 2010 overleden meester zelf, en worden geprezen om de authentieke verhalen.

Het verhaal

Lotty, de zeer gewaardeerde stagiaire, van bureau Warmoesstraat, neemt op het bureau afscheid van haar collega’s, waaronder De Cock en Vledder. Maar het is hun niet gegund. Want De Cock en Vledder hebben hun stuk taart nog niet achter hun kiezen of ze worden opgeroepen naar de Herenstraat. Er zou een dode vrouw op straat liggen. Ze is uit het raam van een hotel gevallen. Lotty besluit om op deze laatste stagedag nog even mee te gaan naar de plaats delict.
Al snel wordt de straat afgezet om nieuwsgierige omstanders op afstand te houden. Als De Cock in het hotel is om iemand te ondervragen krijgt hij schrikbarend nieuws, Lotty is buiten, door een onbekende neergestoken…

Mijn mening

In het verleden las ik al verschillende boeken in deze reeks, waaronder ‘De Cock en de naakte waarheid‘, ‘De Cock en de levende dode‘ en ‘De Cock en kermis in de hel‘. Ik ben echt fan van deze reeks en daarom ben ik blij dat ik ook dit nieuwste deel mocht lezen.

Tijdens het lezen van dit soort boeken kan ik altijd even alles vergeten en loop ik in gedachten altijd door het mooie Amsterdam, met zijn mooie grachten, de wallen en natuurlijk het café van Lowietje. Dit is in ‘De Cock en de schaduw van de dood’ natuurlijk niet anders. Elk deel weer is het gewoon een feest der herkenning. Want de brommende rechercheur de Cock had zo je buurman kunnen zijn. Ik denk dat dat echt de kracht van deze reeks is.

Römer heeft ook in dit deel weer de gouden pen in handen. Hij weet waar hij over schrijft en doet dit ook overtuigend en beeldend. De karakters zijn niet enorm uitgewerkt, maar dit is ook niet meer nodig. Als er al zoveel delen in een reeks uit zijn gebracht kun je de personages wel. Ook als je nog nooit iets gelezen hebt in deze reeks is het makkelijk instappen. Pak een boek en begin. Baantjer verveeld nooit!

Het volgende deel in deze reeks, ‘De Cock en de schim uit het verleden‘, staat aangekondigd voor direct in het nieuwe jaar. Deze zal op 5 januari 2020 verschijnen. Ik kijk er natuurlijk erg naar uit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-Cock-en-de-schaduw-van-de-dood

Gegevens van dit boek:
Titel: De Cock en de schaduw van de dood
Auteur: Peter Römer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 144
Verteller luisterboek: Peter Römer
Duur luisterboek: 03:48:11
ISBN paperback: 9789026150180
ISBN e-book: 9789026150197
ISBN luisterboek: 9789026150203
Prijs paperback: € 10,99
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Aangezien ik het zo’n leuk boek vond hebben we besloten om een tweede exemplaar aan te schaffen en deze te verloten onder onze volgers. Hoe leuk is dat!? 🙂

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Baantjer’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 15 december 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

5 thoughts on “Bryan las: Peter Römer – Baantjer: De Cock en de schaduw van de dood + Winactie

  1. Mijn man leest deze boeken graag. Het zou een leuke verrassing zijn voor hem, het proberen waard! Ik volg op Bloglovin en ontvang de mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge