Bryan las: Peter Römer – Baantjer: De Cock en de naakte waarheid

Van uitgeverij De Fontein ontving ik het boek “Baantjer – De Cock en de naakte waarheid”, geschreven door Peter Römer om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij De Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op een frisse zondagmorgen wandelt De Cock het Rembrandtplein over, dat er in de vroege ochtendzon sereen bij ligt. Hij en Vledder zijn uit bed gebeld, omdat er een jongeman vermoord is aangetroffen op de toiletten van nachtclub Love Life. Het blijkt te gaan om Youri van As, een visser uit IJmuiden. Een jong leven in de knop gebroken in een donkere discotheek, het maakt De Cock weemoedig.
Nog diezelfde dag wordt De Cock naar de Bloedstraat geroepen voor opnieuw een moord, nu op een prostituee. Wederom nog jong, gewurgd in een peeskamertje…
Al snel komt De Cock erachter dat Youri en deze jonge vrouw opgegroeid zijn in dezelfde buurt en dat ze zelfs bij elkaar in de klas hebben gezeten. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken móéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel. Met Vledder begint hij het onderzoek bij de familie van de twee slachtoffers, maar die blijken weinig mededeelzaam te zijn…

Ik lees nu net iets meer als een jaar vrijwel dagelijks, maar ik moet bekennen dat dit mijn eerste boek is wat ik van Baantjer lees. Ik ken De Cock en Vledder natuurlijk wel uit de televisieserie, dus met de personages zelf ben ik wel al bekend.

Op de cover zien wij een avondfoto van de Bloedstraat in Amsterdam, de cover vind ik goed gekozen aangezien in het verhaal een prostituee vermoord wordt in een peeskamertje in de Bloedstraat.

Als er op een vroege zondagochtend op de toiletten van een bekende Amsterdamse nachtclub het levenloze lichaam van een jonge jongen wordt gevonden, worden De Cock en Vledder al snel opgetrommeld om de moord te onderzoeken. Al snel wordt het duidelijk dat het om Youri van As gaat. Youri was een visser uit IJmuiden. Wat is er met hem gebeurd? Wie heeft deze moord op zijn geweten? Diezelfde nacht wordt er ook nog een jong meisje, die werkte als prostituee, gevonden in haar peeskamertje aan de Bloedstraat. De Cock en Vledder komen er al snel achter dat beide slachtoffers elkaar van vroeger kenden. Ze zijn in dezelfde buurt opgegroeid en zijn zelfs klasgenootjes geweest. De Cock voelt aan zijn water dat beide zaken iets met elkaar te maken móéten hebben, het kan gewoon niet anders, het hoe en waarom is hem echt een raadsel. Samen met zijn collega Vledder start hij zijn onderzoek en begint bij de familie van beide slachtoffers, helaas zijn dit vrijwel gesloten boeken. Komen ze op tijd voor er misschien nog een derde slachtoffer valt?

Toen ik in het boek begon, zat ik al vrij snel in het verhaal. Zoals ik al eerder aangaf, kende ik De Cock en Vledder al van de televisieserie, hierdoor kon ik mij ook erg goed in het verhaal inleven. Ik heb dit boek echt met veel plezier gelezen. Wat ik erg fijn vond is dat er gebruik is gemaakt van een makkelijke schrijfstijl, hierdoor hoef je niet echt na te denken en door de korte hoofdstukken leest het verhaal als een trein en wilde ik de hele tijd doorlezen.

Wat ik persoonlijk ook erg leuk vond, is dat ik, ondanks dat ik in Zuid-Limburg woon, ik heel wat herkenning had, qua straatnamen en dergelijke. Ik heb een tijdje in Hilversum gewoond en toen kwam ik regelmatig in Amsterdam. Leuk om deze straten tegen te komen in dit boek.

Ik weet wel, dit is mijn eerste Baantjer wat ik las, maar het is zeker niet de laatste!

Gegevens van dit boek:
Titel: De Cock en de naakte waarheid
Serie: Baantjer (82)
Auteur: Peter Römer
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Paperback: 144
Aantal pagina’s E-book:
ISBN Paperback: 9789026143595
ISBN E-book: 9789026143601
Prijs Paperback: € 9,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge