Bryan las: Paul van Loon – Griezelwielen

Van Uitgeverij Leopold ontving ik het boek “Griezelwielen”, geschreven door Paul van Loon om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Leopold hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Geesten, geraamten en donkere schaduwen…
Wat doen zij in het Weerwolvenbos?
Dolfje Weerwolfje kan zijn ogen niet geloven.
Het lijkt wel een Griezelnacht!
En wie is Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en zijn knallende zweep?
Hij jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven!
Zijn Dolfje en zijn weerwolfvrienden nog wel veilig?
En waar komt die jongen in die rolstoel vandaan?

Omdat vandaag de kinderboekenweek 2017 van start is gegaan met als onderwerp “Kinderboeken met griezels en engerds” leek het me erg leuk om vandaag de recensie van deel 18 van Dolfje Weerwolfje online te zetten aangezien dit boek boordevol griezels en engerds zit.

Op de cover zien we het Weerwolvenbos, met onder andere Ginder Geestenjager boven op zijn koets met zijn vurige wielen en Dolfje Weerwolfje staat natuurlijk ook op de cover. Daarnaast staat er ook een sticker op dat dit boek de kinderboekenweek tip is. En daar ben ik het vurig mee eens dat dit boek uitstekend aansluit bij het thema van dit jaar.

Vroeger, toen ik nog een kind was, was ik verslaafd aan de boeken van Paul van Loon en dan vooral aan de boeken van de Griezelbus, elke avond voor ik ging slapen las ik daar minimaal één hoofdstuk van. Ik heb daar nog altijd goede herinneringen aan, dus toen ik zag dat Paul van Loon een nieuwe kinderboek geschreven had, was ik razend benieuwd.

Toen ik in dit boek begon voelde het al snel vertrouwd aan. De stijl van Paul van Loon bestaat uit korte zinnen en het verhaal is op een makkelijke en begrijpelijke manier geschreven. De hoofdstukken zijn vrij kort, wat ikzelf wel altijd erg fijn vind.

Daarnaast staan er in dit boek ook een aantal illustraties in die erg goed bij het boek passen. Ik kreeg verschillende keren een grote lach op me gezicht omdat ik de illustraties echt grappig vond.

Als je van griezelen houd mag dit boek niet ontbreken in je boekenkast!

Gegevens van dit boek:
Titel: Griezelwielen
Auteur: Paul van Loon
Uitgever: Uitgeverij Leopold
Aantal pagina’s Hardcover: 160
ISBN Hardcover: 9789025873035
Prijs Hardcover: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge