Bryan las: P. Dieudonné – Rechercheur De Klerck en het duivelse spel + winactie

Enige tijd geleden ontvingen wij, van E-Pulp publishers een persmail over ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’, de nieuwste detective van P. Dieudonné. Omdat ik een fan ben van Nederlandse detectives wilde ik dit boek erg graag lezen en recenseren. Wij willen E-Pulp publishers natuurlijk hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterkant van dit boek: In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de boog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver maken jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.

De cover

Op de cover is een Rotterdamse avondscène te zien. De gebouwen worden mooi weerspiegeld in het water. De quote ‘Inspecteur Lucien de Klerck lijkt altijd al te hebben bestaan, zo stevig en karaktervol is de Rotterdamse pendant van De Cock’ op de cover zou mij, als nieuwe lezer van deze serie, nieuwsgierig maken.

De auteur

Paul Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie in de late jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de boeken van Albert Cornelis Baantjer bleef hij een band met Nederland houden. Jarenlang had Dieudonné in Montreal een antiquariaat tot doofheid en andere gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer.

Het verhaal

In Hillegersberg is een moord gepleegd. Het is notaris van Bokhoven. Al snel ontdekt Rechercheur De Klerck dat het het geen alledaags moordwapen is, Van Bokhoven is vermoord met een zilverkleurige ballpoint. De ballpoint is in zijn oog gestoken en steekt nog een klein stukje uit zijn oog. De Klerck vindt naast de vermoorde notaris een roman waar een bange vrouw op te zien is. Deze vrouw wordt bedreigd met een kruisboog. Alleen ligt er geen pijl op de boog, maar een zilverkleurige pen. Ook valt het de rechercheur op dat het boek open ligt geslagen bij een hoofdstuk waar het draait om overspel. Is dit een hint? Of wil de dader de speurders op een dwaalspoor zetten? De Klerck en zijn collega Klaver moeten alles op alles zetten om deze bizarre moord op te lossen.

Mijn mening

Ik heb al eerder kennis mogen maken met de schrijfstijl van Dieudonné en de verschillende personages in de ‘De Klerck’-reeks. Zo las ik een tijdje gelezen het eerste deel ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis‘. Ik was erg nieuwsgierig hoe De Klerck zich zou ontwikkelen en welke zaak hij nu weer voor zijn kiezen krijgt….

Toen ik begon met lezen merkte ik al snel dat het vertrouwd aanvoelde. De Klerck is nog laat op het politiebureau aan het werk als een vrouw aangifte komt doen omdat ze, volgens haar, geterroriseerd wordt door een concurrent. Een stuk verder in het verhaal lees je dat notaris Van Bokhoven vermoord is. Al snel rijzen de vragen of deze zaken iets met elkaar te maken hebben…

De schrijfstijl van Dieudonné is snel en krachtig. Deze komt mede door de korte zinnen en duidelijke taal. De hoofdstukken zijn kort en ik heb tijdens het lezen altijd het gevoel dat ik een Baantjer-verhaal aan het lezen ben. Alleen is de setting anders aangezien het verhaal zich in Rotterdam afspeelt en niet in Amsterdam.

Baantjer lees ik altijd met erg veel plezier, maar de boeken van Diedonné doen daar niet aan onder. Deze boeken hebben alles in zich wat een ouderwetse detective, van eigen bodem, in huis moet hebben. Ik heb weer genoten.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Rechercheur De Klerck en het duivels spel
Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
Aantal pagina’s paperback: 144
ISBN paperback: 9789492715463
Prijs paperback: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Rechercheur De Klerck’ verloten. Hier willen wij E-Pulp Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 26 juni 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

4 thoughts on “Bryan las: P. Dieudonné – Rechercheur De Klerck en het duivelse spel + winactie

  1. Ik doe mee voor mijn vader hij houdt van dit ‘ouderwetse’ detectives van eigen bodem. Ik volg op Bloglovin en ontvang de mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge