Bryan las: Olav Mol, Erik Houben & Mike Mulder – Zo werkt de Formule 1

Van Uitgeverij Q ontving ik het boek “Zo werkt de Formule 1”, geschreven door Olav Mol, Erik Houben & Mike Mulder om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Q hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Formule 1 is veel ingewikkelder dan het lijkt – de teams gebruiken de meest geavanceerde technieken en strategieën. Overal is over nagedacht en vrijwel alles wat met de sport te maken heeft wordt constant doorontwikkeld om het allerbeste uit de auto’s en de coureurs te kunnen halen. Zo werkt de Formule 1 is een prachtig geïllustreerd naslagwerk, dat zowel geschikt is voor de beginnende kijker als voor de doorgewinterde liefhebber.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • De techniek van een Formule 1-auto
  • De huidige reglementen
  • De kosten om een Formule 1-team te runnen
  • De training van een courreur
  • Een kijkje achter de schermen bij een team

Als je Formule 1 zegt, dan denk je tegenwoordig meteen aan Max Verstappen. Natuurlijk mijn favoriete coureur. Een van mijn favoriete commentatoren is hierbij Olav Mol. Dus toen ik zag dat Olav Mol een belangrijke deel van dit boek gemaakt had, was ik extra enthousiast. Ik ben gaan lezen in het boek en kwam allerlei leuke feitjes tegen die ik nog niet wist over de formule 1.

Dit boek is opgedeeld in acht verschillende hoofdstukken. Alles komt aan bod van de auto tot aan circuits en van Grand-prix weekenden tot aan de media. Alles word benoemd en onder de loep genomen in dit boek. Ook staan er erge mooie foto’s in van onder andere de raceauto’s en de racesfeer.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat het een echt goed naslagwerk is van de moderne Formule 1. Ik volg zelf sinds ongeveer een jaar de Formule 1 en ik moet zeggen dat ik vaak zoiets heb van “huh, hoe zit dit nu?” of “huh, wat is dat nou weer?”. Maar, nu ik dit boek heb gelezen, moet ik je bekennen dat ik het niet meer zo snel heb. Olaf, Erik & Mike leggen het in dit boek op zo’n duidelijke manier uit, duidelijker kan het op papier eigenlijk niet. Er staan heel veel plaatjes in waar nummertjes bij staan. Bijvoorbeeld ze hebben een tekening van een racestuur en dan staat erbij 1 is “flippers voor opschakelen”, naar mijn mening kan het gewoon niet duidelijker en dat vind ik echt top aan dit boek.

Ikzelf had altijd veel vragen over de banden, hoe zit het nu met Ultrasofts of wanneer kan de coureur nu het beste de pits in gaan om met Supersofts te gaan rijden. En heb jij bijvoorbeeld wel eens de vraag “Welke kleur hebben de Intermediate banden nog eens?” Dit word ook allemaal duidelijk uitgelegd in dit boek.

Ook nemen Olav, Erik & Mike de lezer mee langs de verschillende teams en coureurs. Hoe gaat dat bijvoorbeeld bij de teams qua het logistiek verhaal als ze van circuit naar circuit reizen, maar ook krijg je als lezen een kijkje in bijvoorbeeld de financiën.

Wat ik zelf ook een erg leuk hoofdstuk vind in dit boek zijn de circuits. Zo krijg je een mooi overzicht van welke circuits er zijn, maar ook bijvoorbeeld hoelang ze zijn, sinds wanneer ze er zijn en hoeveel bochten er zijn. Echt van die weetjes die je als Formule 1 fan graag wilt weten.

Ik kan nog een uur blijven schrijven over dit boek, maar ik zou zeggen ben je Formule 1 fan, dan mag dit boek niet ontbreken in je boekenkast. Want in dit boek staan nog zoveel weetjes en interessante dingen, die moeten gewoon gelezen en gezien worden door de echte Formule 1 fans!

Gegevens van dit boek:
Titel: Zo werkt de Formule 1
Auteur: Olav Mol, Erik Houben & Mike Mulder
Uitgever: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s Paperback: 192
ISBN Paperback: 9789021407180
Prijs Paperback: € 24,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge