Bryan las: Noortje Brink – Waddenstorm

Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik fan ben van Noortje Brink. Dus toen ik deze titel voorbij zag komen hoefde ik niet lang te twijfelen en hebben we deze aangevraagd. Niet veel later ontvingen wij een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze titel: Het is bijna herfstvakantie en Marieke plant spontaan een midweekje Texel, samen met haar beste vriendin Karin en hun twee zoontjes. Marieke kan de rust goed gebruiken – tijd om lekker uit te waaien en na te denken –, want haar man gedraagt zich de laatste tijd nogal afstandelijk en ze begrijpt niet waarom. Nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen, lopen de zaken anders dan verwacht. Op de boot naar Texel botst Mariekes zoontje tegen een vreemde man aan, die woedend reageert. De volgende dag komen ze hem weer tegen, bij het strand, en kort daarna verdwijnt een jongetje van het vakantiepark. De schrik slaat hun om het hart: weten Marieke en Karin het jochie weer te vinden, en zijn ze zelf eigenlijk wel veilig?

De cover

Op de cover zit een jonge vrouw op het strand en ze kijkt uit over de zee. De cover zelf zegt mij niet zoveel, maar de quote ‘Als er een jongetje verdwijnt, verandert een midweekje Texel in een drama.’ maakt mij wel nieuwsgierig. Ik ben benieuwd wat er met het jongetje gebeurd is.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Marieke besluit om, samen met haar beste vriendin Karin, een spontaan midweekje Texel te boeken. De jongens hebben toch bijna herfstvakantie. Marieke kan de rust wel goed gebruiken, want in haar huwelijk loopt het niet zo lekker, haar man is alleen maar bezig met zijn werk en heeft helemaal geen oog meer voor haar. Nog voordat ze op Texel aankomen beginnen de problemen al. Op de boot richting het eiland botst haar zoontje, tijdens het rennen, tegen een onbekende man aan en deze man reageert woedend. Marieke is hierdoor erg geschrokken. Als ze de dag erna deze zelfde man tegenkomen voelt het niet bepaald prettig. Kort daarna verdwijnt er een jongetje op het vakantiepark, waar ze hun vakantie doorbrengen. Al snel slaat de paniek toe, want wat is er toch gebeurd? Marieke en Karin zetten alles op alles om het jochie weer te vinden. Maar al snel vragen ze zich af of ze zelf wel nog veilig zijn op het eiland…

Mijn mening

Noortje Brink is ondertussen geen onbekende auteur meer voor mij. Ik las eerder al ‘Hotel van sneeuw‘, ‘Bloedhitte‘en ‘De lockdown‘, van haar hand.

Het verhaal begint met schuingedrukte tekst. We lezen er over een vrouw, een moeder. Ze is opzoek naar haar kind. Ik merkte dat ik meteen in het verhaal werd getrokken door de angst en wanhoop van deze vrouw. Brink heeft dit goed weten over te brengen op mij als lezer.

Ook ‘Waddenstorm’ is zoals we van Noortje Brink gewend zijn een novelle. Maar ondanks dat het een kort verhaal is voelt het wel compleet. Ze weet door haar prettige en vlotte schrijfstijl mij, als lezer, aan het verhaal te binden. En door de beeldende schrijfstijl had ik het gevoel dat ik mee op vakantie ging naar Texel en kon ik de zee al bijna ruiken.

De ontknoping zag ik dan wel weer aankomen, maar dat heb ik vaker bij dit soort verhalen. Dat dit het geval kan zijn weet je al als je thrillers van Noortje Brink gaat lezen. Daarom mag het ook een vakantiethriller genoemd worden. Een thriller die je bij het zwembad of open haard erbij pakt en je zo een paar fijne uurtjes bezorgd zonder moeilijke zinnen of lastige dialogen.

Brink is er met ‘Waddenstorm’ wederom in geslaagd om een fijne thriller te schrijven die lekker makkelijk weg leest. Ik kijk dan ook uit naar ‘Dun ijs‘, deze staat al klaar op mijn reader en zal ik dan ook op korte termijn gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker eens het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Waddenstorm
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 112
ISBN e-book: 9789047205807
Prijs e-book: € 2,99

Dit e-book is o.a. verkrijgbaar bij Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge