Bryan las: Noortje Brink – Hotel van sneeuw

Enige tijd geleden ontvingen wij een persmail over ‘Hotel van sneeuw’ van debutant Noortje Brink. Aangezien ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe auteurs ben ik dan ook snel de korte inhoud gaan lezen. Deze sprak mij aan, dus hebben wij positief geantwoord en niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij Loft books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In Hotel van sneeuw van Noortje Brink loopt een nachtje weg in Drenthe uit op een nachtmerrie…

Stella en Joost hebben een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich maar voort, waardoor ze nu tussen het puin moeten wonen, en Stella heeft een miskraam gehad. Heel pijnlijk, want de babykamer was al ingericht. Tot overmaat van ramp vermoedt Stella dat Joost vreemdgaat. Het dreigt een afschuwelijke jaarwisseling te worden, na een vreselijke kerst. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet hen nader tot elkaar brengen. Maar wanneer Stella en Joost bij het hotel aankomen, blijkt dat er iets vreemds met het hotel aan de hand is…

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die over een besneeuwd bospad loopt. Ik stel mij voor dat dit Stella is in een bepaalde scene in het verhaal. Ik vind dit winterse tafereel erg goed bij het verhaal passen. De quote op de cover ‘Een nachtje weg in Drenthe loopt uit in een nachtmerrie’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt er zeker voor dat ik de korte inhoud ga lezen.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Stella en Joost hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Stella heeft een miskraam gehad en de verbouwing van hun woning schiet ook niet echt op waardoor ze in een bouwval wonen. Eén van de kamers die wel al klaar was, was de babykamer… Alsof dat nog niet genoeg was, vermoed Stella dat Joost niet eerlijk tegen haar is en vreemd gaat. Dit jaar was kerstmis verschrikkelijk en de jaarwisseling lijkt niet anders te verlopen. Om de sleur te doorbreken gaan ze een paar nachtjes weg, naar Drenthe. Dit moet hun toch dichter bij elkaar kunnen brengen? Als ze bij het mooie hotel aankomen blijken ze niet de enige gasten te zijn. Zijn deze gasten wel zuivere koffie?

Mijn mening

Zoals ik al eerder schreef ben ik altijd erg nieuwsgierig naar nieuwe auteurs. Ik las ergens dat dit een thriller zou zijn voor de lezers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn en laten dit nu twee auteurs zijn die ik persoonlijk graag lees. Dus deze match tussen ‘Hotel van sneeuw’ en mij kon al bijna niet mis gaan. 🙂

Het verhaal begint in de huidige tijd. In het eerste hoofdstuk lezen we dat een vrouw in paniek is. Het is donker, ze is in een besneeuwd gebied en ze hoort rare geluiden. Ze weet niet welke kant ze op moet. Tot ze in een paar bruine, onvriendelijke, ogen kijkt. Dit eerste hoofdstuk maakt mij nieuwsgierig. Want, van wie deze ogen zijn, laten ze in het midden en wordt niet bekend gemaakt. Dit alleen al zorgt ervoor dat ik verder wil lezen.

Na dit hoofdstuk springen we twee dagen terug in de tijd waar we kennis maken met onder andere Stella. Ze staat een sigaret in de tuin te roken en ze wordt hierop betrapt door haar man Joost. Die niet wist dat Stella weer begonnen is met roken. Ik moet zeggen dat dit wel een beetje de toon van het verhaal aangeeft. De twee hoofdpersonages, Stella en Joost, hebben heel veel geheimen voor elkaar. Daarnaast wantrouwt Stella haar man ook nog eens aangezien ze vermoed dat hij haar bedriegt met een ander. Om tot rust te komen gaan ze een paar dagen naar Drenthe, maar of dit nu zo’n goed idee was?

Brink heeft met ‘Hotel van sneeuw’ een goede, vlotte en spannende thriller afgeleverd. Sommige dingen waren wel een klein beetje voorspelbaar, maar andere dingen, vooral op het einde, zag ik totaal niet aankomen. Het verhaal is in makkelijke taal en korte zinnen geschreven. Dit vind ik altijd erg aangenaam.

Het verhaal is vanuit Stella geschreven en dit zorgt er ook voor dat ik een band met Stella krijg. De besluiten die ze neemt en de dingen die ze in het verhaal doet kan ik dan ook, in de meeste gevallen, begrijpen. Echter op een bepaalde scene, in het verhaal, klimt ze uit een raam. Ik kan hier niet teveel over loslaten, maar dit kwam een beetje ongeloofwaardig op mij over. Maar ondanks dit heb ik erg genoten van dit verhaal en ik kijk dan ook weer halsreikend uit naar de volgende thriller van Noortje Brink.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hotel van sneeuw
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 101
ISBN e-book: 9789047205319
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Noortje Brink – Hotel van sneeuw

  1. Hallo,ik zou het boek graag lezen,de inhoud van het boek spreekt mij aan.Het lijkt me een super-spannend boek en heel realistisch.Hartelijk dank voor de voorstelling van dit leuke boek !!!Ik hoop het te mogen lezen !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge