Bryan las: Noortje Brink – Dun ijs

Na een persmail over het nieuwe boek van Noortje Brink hoefde ik niet lang te twijfelen. Want ik ben fan van haar boeken. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij een recensie-exemplaar, in onze digitale brievenbus, van ‘Dun ijs’. Hier willen wij Loft Book natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze titel: In de thriller Dun ijs van Noortje Brink vertrekt Saskia met haar man, dochtertje en moeder Thea naar Oostenrijk voor een wintersportvakantie. Daarmee hoopt Saskia haar moeder een hart onder de riem te steken. Thea verloor een jaar geleden haar man na een aanrijding en leeft sindsdien teruggetrokken. Dat haar moeder rouwt, begrijpt Saskia, maar ze heeft het gevoel dat er meer aan de hand is…

Onderweg naar Oostenrijk komen ze een aantal keer dezelfde andere Nederlandse auto tegen. Omdat ze een populaire route volgen denkt Saskia er niets van, tot haar opvalt dat Thea paniekerig probeert te zien wie er achter het stuur zit. Wanneer Saskia haar moeder uiteindelijk confronteert met haar gedrag blijkt dat er iets speelt met gevolgen voor het hele gezin.

De cover

Op de cover is een winterse setting te zien. We zien een vrouw van achteren. Ze heeft een rode jas en zwarte broek aan. Op haar hoofd heeft ze een warme zwarte muts. Ik neem aan dat dit Saskia, het hoofdpersonage, is. Verder zijn er bergen en erg veel sneeuw te zien. Ik vind het een geslaagde cover. Daarnaast staat er de quote ‘Wat begint als een gezellige skivakantie loopt uit op een ramp’ op. Deze quote maakt mij erg nieuwsgierig..

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Saskia heeft besloten om samen met haar man, dochtertje en moeder op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Aangezien Saskia’s vader vorig jaar overleden is hoopt ze, met deze vakantie, haar moeder een hart onder de riem te steken. Even lekker eruit en alleen maar genieten in de Oostenrijkse sneeuw. Maar kan dit wel? Saskia heeft namelijk het idee dat haar moeder niet alleen rouwt om de dood van haar vader… Ze vraagt zich af wat er toch aan de hand is.

Onderweg naar Oostenrijk is Thea, Saskia’s moeder, erg onrustig. Vooral als ze een aantal keer dezelfde Nederlandse auto tegen komen. Omdat het een populaire route is waar ze op rijden zoekt Saskia er niet veel achter. Als Saskia haar moeder er later mee confronteert weet ze niet wat ze hoort. Het heeft gevolgen voor hun allemaal…

Mijn mening

Ondertussen heb ik al de boeken van Noortje Brink gelezen. Zo las ik eerder ‘Hotel van sneeuw‘, ‘Bloedhitte‘, ‘De lockdown‘ en ‘Waddenstorm‘. Elk boek wat ik van haar hand las werd ik enthousiaster over deze auteur. Maar ben ik dit ook over haar laatste nieuwe boek ‘Dun ijs’?

Hier kan ik volmondig ‘Ja’ op zeggen. Ondertussen denk ik dat Brink wel haar plekje tussen de Nederlandse auteurs bemachtigd heeft. Ze doet absoluut niet onder aan bijvoorbeeld Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

‘Dun ijs’ staat niet bol van de spanning, maar dit is, in mijn opzicht, ook geen probleem bij dit soort boeken. Brink heeft ook in dit boek weer een beeldende schrijfstijl. Het verhaal wordt hoofdzakelijk vertelt vanuit Saskia, maar ook staan er stukje schuin gedrukte tekst in. Het blijft lange tijd onduidelijk wie dit is…

De personages in dit verhaal zijn niet erg diep uitgewerkt. Ik denk dat dit ook moeilijk wordt in een verhaal van 130 pagina’s. Er wordt vooral, voor zover als mogelijk is, ingezoomd op de personages Saskia en Thea. Dit vind ik ook voldoende, want hierdoor zit er wel een fijne vaart in het verhaal.

Laat Brink maar weer snel met een nieuw verhaal komen. Ik zit er klaar voor!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze titel? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dun ijs
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 118
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 03:17:53
ISBN e-book: 9789047205821
ISBN luisterboek: 9789047205838
Prijs e-book: € 2,99
Prijs luisterboek: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bruna.
Dun ijs is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge