Bryan las: Noortje Brink – De lockdown

Enige tijd geleden ontvingen wij een persmail over het feit dat Noortje Brink alweer haar derde boek had geschreven en of wij interesse hadden in een recensie-exemplaar. Natuurlijk hadden wij dat, want ik heb haar vorige twee boeken met veel plezier gelezen. Bedankt Loft Books voor het ontvangen exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: De eenendertigjarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd. Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die door een korenveld rent. In mijn beleving is dit Patricia. In de verte is ook een gedeelte van een huis te zien. De quote ‘Patricia weet teveel. Doodsbang vlucht ze naar een afgelegen chambre d’hôte in Frankrijk. Dan gaat het land op slot’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik de korte inhoud ga lezen.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Patricia is er wel klaar mee. Ze is 31 en werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor waar ze, voor haar gevoel, alle vervelende klusjes op mag lossen. Daarnaast heeft Patricia maar één wens… een vaste relatie vinden, want ze is nu wel lang genoeg alleen geweest.
Als ze Mark, een klant van het administratiekantoor waar ze werkt, voor de eerste keer ontmoet, is ze hoteldebotel. Ze weet het zeker, Mark is de ware. Als Mark haar mee uit vraagt weet Patricia het zeker, dit is een man om aan de haak te slaan. Echter na een tijdje wordt het duidelijk dat Mark ook een donkere en gevaarlijke kant heeft. Patricia ontdekt een geheim en kan niet anders dan vluchten naar Frankrijk. Op het moment dat ze in Frankrijk aankomt breekt Covid-19 uit en stelt de Franse regering de coronalockdown in. Patricia is hier, op het eerste ogenblik, blij mee. Haar opluchting blijkt maar van korte duur te zijn…

Mijn mening

Zoals ik hierboven schreef heb ik haar eerdere twee boeken, ‘Hotel van sneeuw‘ en ‘Bloedhitte‘, met veel plezier gelezen. Daardoor kon ik niet wachten om aan dit e-book te beginnen. 🙂

In het verleden bestempelde ik Noortje Brink al eens als de nieuwe Suzanne Vermeer en ik moet, ook na het lezen van ‘De lockdown’, zeggen dat dit nog steeds zo is.

‘De Lockdown’ begint meteen goed en je zit direct in het verhaal. Brink wist me echt aan het verhaal te kluisteren en ik wilde maar verder blijven lezen in het boek. Door de makkelijke schrijfstijl die Brink hanteert en de korte hoofdstukken die dit korte verhaal hebben, leest het weer als een trein.

De vaart blijft gedurende het hele verhaal aanwezig en het plot zag ik ook niet aankomen. Tijdens het lezen dacht ik de dader ontmaskerd te hebben, echter op het einde bleek de vork toch anders in de steel te zitten. Met ‘De lockdown’ heeft Brink weer een fijne vakantiethriller neer gezet.

Het onderwerp ‘Covid-19’ sluit natuurlijk erg goed aan bij de huidige tijd aangezien de wereld hier in de realiteit ook mee worstelt. Dit heeft Brink ook erg goed over weten te brengen op papier.

Wat ik wel erg jammer vind is dat de boeken van Brink niet als paperback verschijnen omdat Loft Books een ‘e-pub only’ uitgever is. Echter is Loft Books ook onderdeel van Ambo Anthos uitgevers. Persoonlijk ben ik van mening dat Brink de potentie heeft om haar verhalen ook op papier over te brengen op de lezers en zou ik het haar echt gunnen om in de boekenkasten tussen auteurs als Suzanne Vermeer en Linda van Rijn te staan.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De lockdown
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 133
ISBN e-book: 9789047205661
Prijs e-book: € 2,99

Dit e-book is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge