Bryan las: Noortje Brink – Bloedhitte

Nadat wij een persmail ontvingen over ‘Bloedhitte’, was mijn interesse gewekt. Dit leek mij een interessant boek. Daarom hebben wij ook direct geantwoord dat wij graag aandacht wilden besteden aan deze titel en niet veel later hadden wij het digitale recensie-exemplaar in onze mail-inbox zitten. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In Bloedhitte van Noortje Brink vertrekt Lieneke naar Portugal voor een zonvakantie om haar scheiding te verwerken. Eenmaal aangekomen krijgt ze echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd…

Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, met opgestoken bruin haar, te zien. Ze staat aan de rand, in een zwembad. Ze kijkt uit over de zee. Het is net of het zwembad over gaat in de zee. Dit tafereel geeft mij een vakantie gevoel en de quote ‘Twee vriendinnen gaan op vakantie in Portugal. Iemand heeft het op hun gemunt.’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik de korte inhoud wil gaan lezen.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Lieneke is er even helemaal klaar mee, de scheiding van haar ex-man heeft er toch erger ingehakt dan ze in eerste instantie had verwacht. Ze besluit om, samen met haar vriendin Monique twee weekjes op vakantie te gaan naar Portugal en even al haar zorgen te vergeten. Maar eenmaal aangekomen in hun resort blijkt dat er van het feestvieren niet veel terecht gaat komen. Ook heeft Lieneke al, vanaf het moment dat ze voet op Portugese bodem zette, het gevoel dat ze gevolgd wordt. En wie is toch die persoon die de hele tijd op hun vakantieresort rondstruint?

Mijn mening

Ik las eerder dit jaar al ‘Hotel van sneeuw‘, het debuut van Noortje Brink. Omdat ik dit debuut met zoveel plezier had gelezen was ik razend nieuwsgierig naar haar volgende boek en dit is ‘Boedhitte’ geworden.

Waar ‘Hotel van sneeuw’ echt een winterthriller was is ‘Boedhitte’, zoals de titel doet vermoeden, een echte zomerthriller geworden. Een thriller die je lekker op je e-reader mee op vakantie neemt om aan het strand te lezen, of lekker in de achtertuin onder de parasol.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Lieneke en Monique die net zijn aangekomen op het vliegveld van Faro in Portugal. Monique is een echte flapuit en schaamt zich nergens voor en zegt gewoon wat ze denk. Lieneke daarin tegen is de rustige van de twee en ze denkt beter na voor ze iets doet of zegt. Brink heeft deze twee personen, vriendinnen, realistisch neergezet en ik kan me goed voorstellen dat het in het echte leven ook zo tussen vriendinnen gaat.

Al snel merkt Lieneke dat er iets niet klopt, want een kale man, die ook in hun vliegtuig zat en dus vermoedelijk Nederlands is, staart haar aan en volgt haar, voor haar gevoel, al meteen. Wie is deze rare snuiter? Ook deze persoon weet Brink, net zoals de twee vriendinnen, duidelijk en realistisch neer te zetten.

Zoals het, wat mij betreft, hoort in een vakantieboek, zijn de hoofdstukken erg kort en de taal is nergens moeilijk. Wat mij betreft heeft Brink zich bewezen dat ze tussen auteurs, als Suzanne Vermeer en Linda van Rijn, hoort te staan.

Ik heb in ieder geval weer veel plezier beleefd aan dit, voor mijn gevoel korte verhaal van 142 pagina’s, en ben dan ook benieuwd naar haar derde thriller ‘De Lockdown‘, die ik al op mijn reader heb staan en dus binnenkort gelezen gaat worden. 😉

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloedhitte
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047205463
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge