Bryan las: Nell de Smedt – Circe

Ik kreeg van Clavis Uitgeverij de vraag of ik interesse had om aandacht te besteden op mijn website aan “Circe”, geschreven door Nell De Smedt. Uiteraard had ik hier oor naar en even later ontving ik het recensie-exemplaar in de brievenbus. Hier wil ik Clavis Uitgeverij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een beklemmende young adult die nog lang in je hoofd blijft rondspoken.
Het leven is een rollercoaster die enkel omlaaggaat. Althans, voor Fiona Caligue. Na een bijna-doodervaring maakt ze kennis met Circe, een mysterieus meisje met het talent om op ongepaste momenten te verdwijnen. Zijn ze vrienden? Hartsvriendinnen? Minnaars? Na een reeks vreemde voorvallen begint Fiona zich af te vragen of Circe wel het beste met haar voorheeft. Beangstigend dat haar meest intense relatie ook juist de relatie is waar ze het meest onzeker over blijft …

De cover

Op de cover zien wij een blond meisje op de rug. Ze heeft een gele jas, blauwe spijkerbroek en gekleurde regenlaarsjes aan. Ik stel mij voor dat dit Circe is. De cover past zeer zeker bij een Young-Adult, echter mij spreekt de cover niet echt aan.

De auteur

Een droom die uitkomt. Nét zestien, maar dit jaar brengt Nell De Smedt al haar eerste boek uit bij Clavis Uitgeverij. Met Circe schreef de jonge schrijfster een beklemmende young adult die nog lang in de hoofden van de lezers zal blijven rondspoken.

Mijn mening

Het boek begint meteen spannend, maar ik merkte al snel dat dit geen standaard Young-Adultboek is, zoals ik ze normaal graag lees. De hoofdpersonen in dit boek worden niet duidelijk uitgewerkt. Ze deden naar mijn gevoel regelmatig erg onlogische dingen, waardoor ze niet erg overtuigd overkomen. Bij Circe wordt al snel duidelijk dat ze een mysterieus meisje is die plotseling kan verdwijnen. Hierdoor kom je naar mijn gevoel al vrij snel in de fantasyhoek uit en dat is een genre die ik niet graag lees.  Ook vond ik het boek op verschillende punten ongeloofwaardig. De inrichting waar Fiona heen moest lijkt me niet erg realistisch en ik denk, dat, vooral bij boeken met dit soort onderwerpen, gedegen onderzoek noodzakelijk is. En dit is hier naar mijn gevoel niet gebeurd. Daarom moet ik ook eerlijk bekennen dat ik dit boek niet heb uitgelezen. Ik hoop dat de auteur bij haar volgend boek meer onderzoek doet, waardoor haar verhaal beter uitgewerkt wordt en hierdoor ook prettiger leesbaar zal zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Circe
Auteur: Nelle De Smedt
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s Hardcover: 290
ISBN Hardcover: 9789044832044
Prijs Hardcover: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge