Bryan las: Nathalie Pagie – Noordkaap

Als er een auteur is waar ik de boeken van verslind, dan is het wel Nathalie Pagie. Dus toen ik zag dat er een winterthriller van haar hand zou verschijnen kon ik het niet laten om deze aan te vragen bij de uitgever. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een exemplaar. Wij willen uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Tien topcriminelen. Een geheim experiment. Het noorderlicht.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Noordkaap: In het uiterste noorden van Noorwegen vindt in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaats. Zes ambitieuze wetenschappers laten zich een half jaar lang opsluiten met tien zware criminelen. Wat willen ze bereiken? Waarom? En werken de criminelen willoos mee, ook nadat het eerste slachtoffer is gevallen?

De cover

Op de cover is een besneeuwde berg te zien. Ik stel mij voor dat deze berg in Noorwegen staat. Voor de berg staat een houten chalet, in de sneeuw. Ook zie ik een persoon door de sneeuw rennen. De kleuren die voor de cover gebruikt zijn zijn hoofdzakelijk turquoise. De quote ‘Tien topcriminelen. Een geheim experiment. Het noorderlicht.’ maakt mij nieuwsgierig. Ik vind de cover mooi, maar niet direct bij het verhaal passen. Ik zou dit boek wel, naar aanleiding van de cover, hebben opgepakt in de boekhandel, aangezien de cover me wel erg aanspreekt.

De auteur

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013. Inmiddels heeft ze vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthriller IJsengel en de succesvolle Tara en Diego-serie, die bestaat uit Paradijsvogels, Casa Familia, Rio Grande en De Trip. Voor Casa Familia en IJsengel won ze de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller.

Het verhaal

In het noordelijkste puntje van Noorwegen laten zes gedreven wetenschappers zich zes maanden opsluiten. Deze zes wetenschappers doen mee aan een experiment waarbij ook tien zware criminelen opgesloten zijn. Maar waarom? Wat willen ze bereiken met dit experiment? Zijn de criminelen die mee doen ook nog zo mee werkend nadat het eerste slachtoffer gevallen is?

Gesigneerd

Afgelopen zondag was het weer tijd voor ons eigen evenement ‘Koukleum meets auteurs’. Naast Anya Niewierra, Sandra J. Paul en Klaas Wilting, was Nathalie Pagie ook van de partij en mocht ik met haar in gesprek gaan over haar leven, ambities en natuurlijk ‘Noordkaap’. Na afloop heeft ze de tijd genomen om ook onze boeken te signeren. Heel erg bedankt Nathalie. 🙂

Mijn mening

Het boek begint meteen spannend en goed aangezien er in de sneeuw een lijk wordt gevonden. Meteen rijzen bij mij de vragen wie is deze persoon en hoe komt deze hier terecht. Hiermee weet Pagie meteen de toon van het boek te zetten.

Hierna gaan we een tijdje terug in de tijd en lezen we dat een groep onderzoekers, onder leiding van “Odin” Olsen, samen gekomen zijn voor een groot onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van tien zware criminelen. Bij deze groep personen, Wetenschappers en gevangenen, heeft iedereen zijn eigen achtergrond en dit maakt het verhaal erg interessant. Waar ik wel in het begin een beetje aan moest wennen, waren de vele namen, echter, al snel kon ik de personen plaatsen en was duidelijk wie wie was.

Wat mij wederom, net zoals bij haar vorige boeken, opvalt, is dat Pagie weet waar ze over schrijft. Je merkt dat ze echt onderzoek heeft gedaan naar Noorwegen, maar ook naar de omstreden stof Ibogaïne, die een grote rol speelt in dit verhaal. De schrijfstijl is weer erg makkelijk te noemen en door de korte hoofdstukken leest het verhaal weer als een trein.

Net zoals haar vorige winterthriller ‘IJsengel” is ‘Noordkaap’ ook weer een thriller die je laat bibberen. Niet alleen van de kou, maar zeer zeker ook van de spanning.

En Nathalie vertelde ons tijdens het Koukleum meets auteurs evenement dat er nu eerst nog een standalone van haar hand verschijnt en daarna kunnen we weer een nieuwe Tara Linders & Diego Martinez verwachten. Dus er komt nog genoeg moois aan, waar ik zeker weten naar uit kijk.

Leesfragment

Ben jij na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leesfragment-Noordkaap

Gegevens van dit boek:
Titel: Noordkaap
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 355
ISBN paperback: 9789022588673
ISBN e-book: 9789402314052
Prijs paperback: € 12,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge