Bryan las: Nathalie Pagie – IJsengel

Een tijdje geleden zag ik in de catalogus van Uitgeverij Boekerij dat Nathalie Pagie met een nieuwe thriller zou komen. Omdat ik fan van Nathalie ben kon ik het natuurlijk niet laten om deze thriller aan te vragen. Ik wil Uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

De cover

Op de cover zie ik een meisje door de sneeuw rennen. In mijn gedachten is dit Svenja. De cover geeft me een echte wintergevoel en dit past uitstekend bij het verhaal. Op de cover staat ook de quote “Een ijskoude ontvoering. Een verlaten hotel. De Zweedse winter.” Deze quote trok meteen mijn aandacht en maakt mij erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik weet dan ook zeker dat dit boek mij zou zijn opgevallen in de boekhandel of bijvoorbeeld bibliotheek.

De auteur

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De toneelclub. Na haar tweede thriller De campus begon ze met de serie met het journalistenduo Tara en Diego als vaste hoofdpersonen. Paradijsvogels, Casa Familia en Rio Grande werden grote bestsellers en met Casa Familia won ze in 2017 de Thrillzone Award voor Beste Nederlandse Thriller. Nathalie woont met haar gezin in Breda.

Het verhaal

Heel Zweden is in rep en roer, de grote mediamagnaat Berndt Müller is op brute wijze ontvoerd. Zijn familie is wanhopig en ontroostbaar. Ook al geeft de politie het advies om niet met de media of ontvoerders te spreken, besluiten ze toch om in gesprek te gaan met de ontvoerders. De daders hebben maar één voorwaarde en als die voldaan wordt laten ze Müller gaan, zeggen ze… Want als even later het geëiste losgeld betaald wordt blijft Berndt spoorloos…

Svenja, een jong meisje ontdekt dat Berndt vast word gehouden in een “verlaten” hotel op een onbewoond eiland in de buurt van Götenberg. Berndt ziet in Svenja zijn redding, maar hier komt hij helaas bedrogen uit en wordt duidelijk dat Svenja in het zelfde schuitje zit…

Mijn mening

Natuurlijk ken ik Nathalie Pagie al van haar boeken Paradijsvogels, Casa Familia en Rio Grande met Tara en Diego in de hoofdrol. Deze serie heb ik in het verleden dan ook met veel plezier gelezen. Daarom was ik natuurlijk erg benieuwd naar haar nieuwe boek, vooral omdat het zich afspeelt in en rond een verlaten hotel. Vroeger toen ik de hobby urbex fotografie beoefende bezocht ik vaker verlaten hotels.

Toen ik in het boek begon merkte ik al snel dat ik het boek bijna niet weg kon leggen. Elke vrije minuut die ik had wilde ik verder lezen in dit boek. Het boek is vanaf het eerste hoofdstuk spannend, in elk hoofdstuk gebeurd er wel iets waardoor het verhaal als een sneltrein leest. Ook de sfeer van bijvoorbeeld het verlaten hotel weet Pagie uitstekend neer te zetten. Op bepaalde momenten had ik zelf het idee dat ik daar door de gangen liep. Ook merkte je een Zweedse sfeer in het boek. Ondanks dat Nathalie haar karakters in de serie met Tara en Diego ook naar het buitenland laat gaan, is dit in dit boek toch anders, aangezien dit zich helemaal in het buitenland afspeelt. Door de omschrijving van de omgeving waan je je tijdens het lezen ook echt in Zweden. De verschillende karakters zijn erg goed uitgewerkt, wel moet ik zeggen dat ik soms wat problemen had om de Zweedse namen uit elkaar te houden. Het plot is wat mij betreft ook erg goed, ik zag het einde eigenlijk totaal niet aankomen en hierdoor was ik blij verrast!

Door deze thriller met Zweedse invloeden zou het zomaar kunnen gebeuren dat je dit boek van Pagie over een tijd ook in het buitenland tegen zou kunnen komen. 

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: IJsengel
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 304
ISBN Paperback: 9789022584996
Prijs Paperback: € 10,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge