Bryan las: Nathalie Pagie – De trip

Ondertussen kan ik wel stellen dat ik fan ben van de boeken van Nathalie Pagie en dat ik Tara Linders en Diego Martinez in mijn hart heb gesloten. Dus toen ik in de folder van uitgeverij Boekerij zag dat ze weer een nieuw avontuur gingen beleven was ik razend enthousiast. Ik wil uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De Trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara’s pijnlijke verleden, wordt ook Tara’s nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.

De cover

Op de cover is een wit zandstrand te zien. Er loopt een man op dit strand die je op de rug ziet. Op de achtergrond is een eiland met een vulkaan te zien. Ik ga er van uit dat dit de Mauna Loa-vulkaan is. De cover geeft mij een vakantie gevoel en dit past natuurlijk uitstekend bij een zomerthriller.

De auteur

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De toneelclub; daarna verschenen De campus en de bestsellers Paradijsvogels, Casa Familia, Rio Grande en IJsengel. Voor Casa Familia en IJsengel won ze de Thrillzone Award voor beste Nederlandse Thriller.

Het verhaal

Tara en Diego zijn afgereisd naar het zon overgoten Hawaï voor de opnames van het spannende adventure-programma De Trip. Tara doet verslag van deze extreme wedstrijd voor het online platform van dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Diego grijpt zijn kans als er een kandidaat van het Nederlandse team uitvalt. Hij springt in, maar is hij daar wel toe in staat na zijn vorige avontuur in Mexico? In de tijd dat Diego zich aan de levensgevaarlijke opdrachten waagt, ontdekt Tara een leefgemeenschap waar de aparte Cassandra aan het hoofd staat. Deze leefgemeenschap is helemaal in de ban van deze excentrieke vrouw. Als blijkt dat Cassandra meer weet over het pijnlijke verleden van Tara, wil Tara er meer van weten…

Als er code rood wordt uitgeroepen aangezien de Mauna Loa-vulkaan op uitbarsten staat moet iedereen hals over kop het eiland verlaten. Op datzelfde moment wordt er een lid uit de leefgemeenschap dood aangetroffen en wat nog gekker is, Cassandra blijkt spoorloos te zijn… Waar is ze? En wat heeft deze vrouw te verbergen? Tara en Diego blijven, ondanks het gevaar, op het eiland en starten een race tegen de klok om de onderste steen boven te krijgen. Ze moeten gewoon weten wat hier aan de hand is…

Mijn mening

Wat was ik blij dat er weer een nieuw verhaal verschenen was rond dit unieke journalistenduo, ik vind het altijd een feest om te lezen. Na hun vorige avontuur in ‘Rio Grande’ had Pagie de lat, voor zichzelf, erg hoog gelegd.

‘De trip’ zit net zoals de voorgaande boeken in de deze serie erg goed in elkaar en de karakters zijn stuk voor stuk weer erg goed uitgewerkt. Hoe verder je in deze serie komt, hoe meer je ook komt te weten over de hoofdpersonages Tara en Diego en dat vind ik altijd het leuke aan een serie om te lezen.

De spanning is natuurlijk ook weer erg goed opgebouwd, maar… persoonlijk vind ik het niet zo spannend als het vorige boek Rio Grande. I Rio Grande wordt Diego zelf lichamelijk getroffen waardoor ik destijds regelmatig op het puntje van mijn stoel zat. Nu gebeurt er wel op het persoonlijk vlak van Tara van alles, dit heeft echter niet direct gevolgen voor de lichamelijke toestand van haar, waardoor de spanning op dat gebied iets minder aanwezig was. Ik wil hier niet duidelijker op in gaan om geen spoilers weg te geven.
Maar ik weet zeker dat de spanningszoekers echt aan hun trekken gaan komen in dit boek aangezien het thrillergehalte zeker genoeg aanwezig.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leesfragment-De-trip

Gegevens van dit boek:
Titel: De trip
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 272
ISBN paperback: 9789022584989
ISBN E-book: 9789402312508
Prijs paperback: € 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge