Bryan las: Nan Adams – Vers bloed

Enige tijd geleden ontvingen wij van Loft books een persmail over dit boek. Aangezien ik van Nederlandse thrillers hou en altijd graag, voor mij, nieuwe auteurs leer kennen, was de keuze snel gemaakt om deze aan te vragen. De korte inhoud sprak mij erg aan. Deze deed mij een beetje denken aan de boeken van Noortje Brink, die ook bij deze uitgeverij zit. Dezelfde dag nog ontvingen wij een digitaal recensie-exemplaar. Hier willen wij Loft books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Vera’s man overlijdt aan een hartaanval – plotseling is ze weduwe. Ze is diepgeraakt, maar wil niet bij de pakken neerzitten. Een halfjaar later verhuist ze van Amsterdam naar het Veluwse Waterlo. In eerste instantie betrekt ze een vakantiehuisje, maar ze gaat op zoek naar een vaste stek. Hoewel ze geniet van de rust en de natuur, valt het Vera op dat er wat lugubere zaken spelen in het dorpje. Zo wordt een vrouw die zich actief verzette tegen de overname van de lokale camping door dubieuze investeerders al maanden vermist. Vera raakt erover in gesprek met haar nieuwe Waterlose vrienden maar betwijfelt al snel of zíj wel zuiver op de graat zijn. Gedreven als ze is probeert Vera alle stukjes informatie over de mysterieuze vermissing bij elkaar te puzzelen, ongeacht het gevaar waarin dit haar zelf brengt…

De cover

De cover geeft mij een echt vakantiegevoel. Ik ga er vanuit dat het Vera is die we hier zien relaxen. Het ziet er heel vredig uit. Echter de titel en quote ‘Vera verhuist naar de Veluwe. Het is er minder idyllisch dan je zou denken’ op de cover geeft echter het tegenovergestelde beeld weer. De cover spreekt mij erg aan. Ik vind hem goed gekozen.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Het verhaal

Het leven van Vera staat plotseling op zijn kop als haar man overlijdt aan een hartaanval. Plotseling staat ze overal alleen voor. Natuurlijk helpen haar kinderen haar waar ze kunnen, maar haar maatje is ze kwijt. Ondanks de omstandigheden wil ze alles uit het leven halen en ze besluit van het drukke Amsterdam te verhuizen naar het rustige Waterlo, op de Veluwe.
Vera strijkt neer op een vakantiepark, waar ze een knus vakantiehuisje betrekt. Ze geniet van de rust en de mooie natuur, maar al snel wordt het Vera duidelijk dat het dorp niet zo liefkozend is als het zich voor doet. Er wordt namelijk, al maanden, een vrouw vermist. Zij verzette zich actief tegen onbetrouwbare investeerders die de plaatselijke camping dreigende over te te nemen. Als Vera erover in gesprek raakt met haar nieuwe vrienden merkt ze dat die ook niet het achterste van hun tong laten zien. Wat is hier op de Veluwe toch aan de hand? En heeft ze er wel goed aan gedaan om te verhuizen naar Waterlo? Hoe dan ook, Vera besluit zelf het een en ander uit te zoeken. Of ze zichzelf nu wel of niet in gevaar brengt, ze wil weten wat hier aan de hand is…

Mijn mening

Het eerste hoofdstuk is meteen raak. We maken kennis met Vera. Al ze het ’s avonds in bed ligt maakt ze de balans op, ze is namelijk het ’s ochtends haar man verloren aan een hartaanval. In dit eerste hoofdstuk voel je erg veel verdriet en onmacht. Want wat moet Vera nu verder met haar leven…

Hierna maken we een sprong in de tijd en is het zes maanden verder. We lezen dat Vera toe is aan een nieuwe stap in haar leven. Ze gaat verhuizen van Amsterdam naar de mooie Veluwe, waar ze eindelijk haar eigen schrijfhuisje heeft gevonden. Maar is het allemaal wel zo romantisch als het klinkt?

Voor mij was dit de eerste kennismaking met de verhalen van Nan Adams. Ze heeft eerder de Brenda Park-mysterie-reeks en verschillende lifestyleboeken geschreven, maar ik had nog nooit gehoord van deze auteur. Adams is, net zoals Noortje Brink, terecht gekomen bij Loft books en ik merk steeds meer dat ik via deze uitgeverij, voor mij persoonlijk nieuwe, auteurs leer kennen.

Het verhaal leest als een feelgoodroman weg. De schrijfstijl is lekker vlot en de hoofdstukken kort. Dit zorgt ervoor dat ik het boek in een mum van tijd uit had, aangezien ik toch nog elke keer even een hoofdstuk verder wilde lezen. De (onderhuidse) spanning is ook vaak genoeg aanwezig en het verhaal verveeld nergens. Wat ik persoonlijk erg leuk vond was dat Vera een puppy, genaamd ‘Watson’ kreeg van haar kinderen. Ik hoop dat deze ook in het vervolg weer een leuke rol heeft gekregen.

Ik heb weer een nieuwe auteur die ik op mijn favoriete lijstje kan zetten en ze heet Nan Adams! Vorige week verscheen ‘Sneeuwstorm’, het tweede deel in deze reeks. Ik ben dan ook zeker van plan om deze binnenkort te gaan lezen, want ‘Vers bloed’ smaakt zeker naar meer!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker eens het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vers bloed
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 143
ISBN e-book: 9789047205548
Prijs e-book: € 1,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge