Bryan las: Nan Adams – Sneeuwstorm

Nadat wij de persmail hadden ontvangen over Sneeuwstorm, en de korte inhoud mij erg aansprak, was ik erg nieuwsgierig. Het eerste deel, ‘Vers bloed’, in deze reeks, vond ik erg goed dus ik was benieuwd naar het vervolg en of Nan Adams ‘Vers bloed kon evenaarden of overtreffen. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij, dezelfde dag nog, een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die online te vinden is over dit boek: In Sneeuwstorm heeft thrillerschrijver Vera zich gesetteld op de Veluwe en runt ze de plaatselijke winkel Waterlo’s Warenhuis. Dat gaat zo goed dat Vera klusser Rob in de arm neemt om de zolder te verbouwen en die bij de winkel te betrekken. De rust lijkt wedergekeerd, tot een diefstal opschudding veroorzaakt. Bij het tellen van de winkelkas blijkt er namelijk geld te ontbreken. Nog voordat Vera zich op de zaak kan richten, stuit ze op een ander mysterie: Rob heeft een muurtje doorgebroken en daarachter vindt Vera een oude verjaardagskaart. Ze weet de geadresseerde op te sporen, maar die heeft de kaart nooit eerder gezien en waande de afzender dood… Vera is vastberaden ook dit raadsel op te helderen, al heeft ze het druk met de winkel, de verbouwing én de diefstal. Lukt het haar alles tot een goed einde te brengen?

De cover

Op de cover zien we iemand van achteren. Ze zit op een bankje. Ik neem aan dat dit Vera is. Ook haar beagle Watson is te zien. Verder is er veel sneeuw te zien en hierdoor krijg ik een echt wintergevoel. Ik heb meteen behoefte om dit boek te gaan lezen met een kopje thee en een dekentje binnen handbereik. Ik vind het een geslaagde cover.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Het verhaal

Vera heeft ondertussen haar plekje gevonden op de Veluwe en sinds kort runt ze de lokale winkel Waterlo’s Warenhuis. Linda besluit om de zolder eens goed aan te pakken en schakelt daar Rob voor in. Rob is een echte alleskenner en samen maken ze een plan voor de aanpak van de zolder.
Als iemand ongezien een greep in de kassa doet zorgt dit voor de nodige opschudding. Maar voor dat Vera dit kan uitzoeken stuiten ze, tijdens het afbreken van een muurtje op zolder, op een oude verjaardagskaart. Vera weet de geadresseerde op te sporen, maar al snel wordt het duidelijk dat hier meer aan de hand is. Vera gaat op onderzoek uit en ondanks dat het druk in de winkel is en dat ze volop in de verbouwing zit, probeert ze alles tot een goed einde te brengen. Maar gaat haar dit lukken?

Mijn mening

Auteur Nan Adams was geen vreemde voor mij, ik las namelijk een tijdje geleden ‘Vers bloed‘, het eerste deel in de Vera op de Veluwe-reeks. Dat deel vond ik echt super en heb ik met erg veel plezier gelezen. Ik was erg benieuwd hoe het personage Vera zich verder zou ontwikkelen.

In ‘Sneeuwstorm’ komen we weer verschillende personages tegen die we kennen uit het eerste deel. Maar er zijn wel een aantal veranderingen. Waar Vera, het hoofdpersonage, in het vorige deel nog echt haar plekje aan het zoeken was en zich aan het settelen was, is ze in dit tweede deel helemaal ingeburgerd. Zo beheert ze nu Waterlo’s Warenhuis en is ze hier helemaal in haar nopjes mee.

Nan Adams weet wat schrijven is, dat merk je gewoon. Alleen als je een thriller schrijft moeten er ook minimaal een aantal spannende zaken gebeuren. Buiten dat er iemand een greep in de kassa heeft gedaan en dat ze, ver op de achtergrond, erachter willen komen wie dit gedaan heeft, gebeurd er niet echt iets spannends. Dit vind ik jammer. Ik had op een aantal momenten echt het gevoel dat ik een feelgoodroman aan het lezen was. Hier is natuurlijk niks verkeerds aan, maar ik vind het absoluut geen thriller. Echter na een bericht op Facebook, gaf Nan Adams zelf ook aan dat haar boeken eerder onder het genre Cozy crime vallen en dan kan ik het beter plaatsen.

Heb ik het boek met veel plezier gelezen? Hier kan ik volmondig ja op zeggen. Adams heeft het verhaal goed uitgewerkt en ik voelde me echt te gast in het dorp waar het verhaal zich afspeelt. Ik had het idee dat ik ook in Waterlo’s Warenhuis aan het rondlopen was.

Ik las dat Nan Adams alweer aan het derde deel in de Vera op de Veluwe-reeks bezig is en ik kijk natuurlijk erg uit naar haar nieuwe verhaal!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sneeuwstorm
Serie: Vera op de Veluwe
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 159
Verteller luisterboek: Irma Hartog
Duur luisterboek: 05:04:25
ISBN e-book: 9789047205906
ISBN luisterboek: 9789047205913
Prijs e-book: € 3,99
Prijs luisterboek: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bruna.
Dun ijs is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

2 thoughts on “Bryan las: Nan Adams – Sneeuwstorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge